Heksekongen av Angmar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Heksekongen av Angmar er Saurons mektigste tjener. Han er fyrste over ringskrømtene (Nazgûl) og over Minas Morgul. I år 1300 i det tredje tidevervet, grunnla han riket Angmar, hekseriket. Det fører til at Arnor går under. Heksekongen var den første som bukket under for Sauron, og ble derfor den første Nazgûlen, som fikk mest tiltro fra Mørkets Herre.

Det var Heksekongen som stakk ned FrodoBlåstertopp. Man hører ikke mye mer om han før i Atter en konge. Under beleiringen av Minas Tirith, dreper han Kong Théoden av Rohan ved å drepe hesten hans, Snømana, med han oppå, sslik at Theoden blir klemt under hesten sin. I sorg og vrede tar Eowyn, niesen til Théoden, og stiller seg opp mellom Heksekongen og Théoden. Heksekongen blir irritert, og slår etter Eowyn, men hun forsvarer seg med skjoldet. Men slaget var så hardt at armen hennes blir knust. Han er på vei til å slå en gang til, men Muntiadok Brennibukk stakk ham i kneet (kne-senen) med et sverd som var beskyttet med trolldom som var mot nettopp Heksekongen. Eowyn tok sverdet sitt med den uskadde hånden, og stakk det inn i Heksekongens hjelm. Det ble hans ane. Dermed ble den 1 000 år gamle spådommen, som var sagt av alvefyrsten Glorfindel, sann. Den sa at Heksekongen ikke skulle bli drept av noen mann.

Etter at lederen for Nazgûlene blir drept, går kommandoen over Mordors hær som inntok Gondor over til Gothmog - som var av en uspesifisert rase. De resterende åtte ringskrømtene angrep under slaget ved Morannon. Men når Frodo gjorde krav på ringen som sin egen i Mount Doom, beordret Sauron - som endelig innså hvilken fare han var i - de resterende åtte Nazgûl å fly dit for å avskjære Frodo. Men de kom for sent: Gollum grep ringen fra Frodo før han falt, noe som ødela ringen en gang for alle. Dette gjorde en slutt på Saurons makt og alle hans undersåttere - inkludert Nazgûl.