Minas Morgul

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Minas Morguls byvåpen

Minas Morgul er et fiktivt sted fra J.R.R. Tolkiens bøker. Minas Morgul, som før het Minas Ithil (månens tårn), var engang tvillingbyen til Minas Tirith og var en like mektig og praktfull festning, helt til den ble inntatt av Nazgûlene i året 2002 i det tredje tideverv. Toppen av et stort tårn dreide sakte hit og dit som et stort, spøkelsesaktig hode, og omkring muren lyste det et spøkelsesaktig lys. På begynnelsen av broen, som var den eneste veien inn i borgen, var det satt opp steinhoder som var langt fra menneskelig. Dødelige vesener fryktet denne byen som en gang hadde vært så praktfull, men som nå var falt helt inn i skyggen og mørket.

Skrekk og krig gikk fa Minas Morgul mot Ithilien ved grensen mot Gondor, helt til det ikke var flere folk igjen der. Bare skogfolk fra sør under Faramirs kommando klarte for en stund å holde dette landet usikkert for fienden, men også de ble presset stadig lenger tilbake og våget til slutt ikke å gå nær spøkelsesbyen, Minas Morgul.

I Ringkrigens tid kom den veldige hæren som skulle gjennomføre angrepet på Osgiliath og beleiringen på Minas Tirith fra Minas Morgul.