Heinz Kuttin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Heinz Kuttin
Heinz Kuttin.jpg
Født5. januar 1971Rediger på Wikidata (49 år)
StockenboiRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skihopper, skihopptrenerRediger på Wikidata
Nasjonalitet ØsterrikeRediger på Wikidata
Utmerkelser Ærestegn i sølv av Ærestegnet for fortjenesterRediger på Wikidata
SportSkihoppingRediger på Wikidata
Høyde193 centimeter

Heinz Kuttin (født 5. januar 1971 i Gassen) er en østerriksk skihopptrener og tidligere skihopper. Han er far til Philipp Kuttin som er kombinertløper.

Karriere som skihopper[rediger | rediger kilde]

Kuttin slo gjennom internasjonalt under VM 1989 i Lahtis, da han tok bronsemedaljen i normalbakken. To år senere, under VM 1991 ble han verdensmester i normalbakken, og vant i tillegg gull i lagkonkurransen sammen med Ernst Vettori, Andreas Felder og Stefan Horngacher).

Under OL 1992 i Albertville tok han bronse i storbakken og sølv i lagkonkurransen,[1] og under OL på Lillehammer to år senere ble det bronsemedalje i lagkonkurransen.

Kuttin har to individuelle seire i verdenscupen i skihopping, begge fra Trondheim. I tillegg til å vinne rennene i 1991 og 1992 satte han også bakkerekord i K120-bakken i Granåsen i 1991 med 119 meter, dette var også det første verdenscuprennet som ble avviklet i bakken.[2]

Karriere som trener[rediger | rediger kilde]

I 2014 ble Kuttin hovedtrener for det østerrikske landslaget i skihopping.[3] Etter svært dårlige resultater i OL-sesongen 2017/2018 ble Kuttin vraket til fordel for Andreas Felder.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]