Alexander Herr

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alexander Herr
Født4. okt. 1978[1]Rediger på Wikidata (44 år)
FurtwangenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skihopper[2]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet Tyskland, PolenRediger på Wikidata

Alexander Herr (født 4. oktober 1978 i Furtwangen im Schwarzwald) er en tysk tidligere skihopper.

Herrs første internasjonale debut kom i Junior-VM i 1993 i Harrachov, der han tok bronse i normalbakken og i laghopping. Han debuterte i verdenscupen noen uker senere, i normalbakken i Planica. Der ble han nr. 26. Hans største suksess har kommet i normalbakker og i lagkonkurranser. Han har en annenplass fra et verdenscuprenn i Kuusamo og en tredjeplass i Kuopio. Han har dessuten en fjerdeplass på hjemmebane i Willingen.

Herrs aller største bedrifter har likevel kommet i lagkonkurranser, sammen med Sven Hannawald, Martin Schmitt og Michael Uhrmann/Georg Spaeth. Han står med 6 lagseire i verdenscupen, en bronse i skiflyging for lag i VM i skiflyging 2006 i Bad Mitterndorf. Dessuten har han et gull i laghopp (stor bakke) og en bronse i laghopp (liten bakke), begge i VM i nordiske grener i Lahtis 2001.

I 2003 vred Herr kneet under en landing i en lagkonkurranse, og to kneoperasjoner fulgte. Herr har også slått skulderen ut av ledd på trening.

I 2006 deltok Herr i sitt første og eneste OL, Vinter-OL 2006 i Torino (OL i Nagano og Salt Lake City hadde røket grunnet skader og dårlig hopping). Men det ble med normalbakkerennet. Herr ble hjemsendt på grunn av uoverensstemmelser med landslagstrener Peter Rohwein, og sa at han nektet å hoppe for Tyskland igjen. Han gikk derfor ut og sa at han skulle hoppe for Sverige resten av sin karriere. Dette ble det imidlertid ikke noe av. Deretter skrev han et brev til den polske hopptreneren og sa at han skulle delta for dem. Herr har startet i 156 verdenscuprenn.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.munzinger.de[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ FIS-databasen, FIS skihopper-ID 24547, besøkt 26. april 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]