Heinkel Flugzeugwerke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Heinkel)
Hopp til navigering Hopp til søk
Ernst Heinkel (24. januar 1888 – 30. januar 1958)

Heinkel Flugzeugwerke var en tysk flyfabrikk som ble etablert i Warnemünde i 1922. Firmaet ble oppkalt etter grunnleggeren Ernst Heinkel. Heinkel Flugzeugwerke ble kjent for sin produksjon av bombefly for Luftwaffe under andre verdenskrig. Firmaet utmerket seg også med utviklingen av høyhastighets-fly og rekognoseringsfly.

Heinkel hadde fabrikker i Rostock i Marienehe, i Bleicherstraße, Werftstrasse og på den patriotiske veien. Det var også produksjon i Lübz, Rövershagen, Ribnitz og Barth. Det ble også arbeider i Berlin-Reinickendorf og Oranienburg (Oranienburg Heinkel-Werke), ved Wien-Schwechat (fra 1942), i Jenbach / Tyrol (fra 1939), i Harz-fjellene, i Krakow og Paris

Slavearbeid under andre verdenskrig[rediger | rediger kilde]

I Oranienburg ble det opprettet en fabrikk i 1943 der det i tillegg til vanlig ansatte arbeidet 8800 slavearbeidere. Dette var konsentrasjonsleirfanger fra Sachsenhausen. Mellom de norske fangene som var slavearbeidere var også Hans Cappelen, som var den norske hovedvitnet under Nürnbergprosessen. Også Nils Langhelle var slavearbeider her.

Fly[rediger | rediger kilde]

Heinkel He 111.