Heftingsdalen renovasjonsanlegg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Heftingsdalen renovasjonsanlegg
LandNorges flagg Norge
Kart
Heftingsdalen renovasjonsanlegg
58°30′08″N 8°48′41″Ø

Heftingsdalen renovasjonsanlegg er et deponi og mottak for avfall i Heftingsdalen i Arendal, tidligere Moland kommune.

Mottaket drives av Agder Renovasjon IKS, som er et interkommunalt selskap som eies av kommunene Arendal, Froland og Grimstad. Mottaket innsamler, tar imot og behandler slam og avfall fra eierkommunene, som omfatter 66 300 innbyggere, som igjen er 26 000 abonnenter. Disse kommunene fikk innført kildesortering i 1998 og 1999, hvor man sorterer ut matavfall, glass- og metallemballasje, plastemballasje, farlig avfall, små-elektrisk avfall (EE-avfall) og papir.

Heftingsdalen har anlegg for rankekompostering av matavfall, med forkompostering under tak, slambehandling, sikkerhetsmakulering, kverning av treavfall samt pressing av plast, papp og papir. 20. desember 2010 åpnet Agder Renovasjon et tilleggsmottak for avfall på Østerhus i Grimstad, som sorterer og omlaster avfallet for videre transport til gjenvinning eller deponering i Heftingsdalen.

Deponigass (metan) fra Heftingsdalen føres i rør ned til et fjernvarmeanlegg i Blødekjær i Arendal. Varmeanlegget leverer varme til blant andre Sørlandet sykehus Arendal.

Agder Renovasjon har i forbindelse med renovasjonsanlegget også en gjenbruksbutikk i Heftingsdalen, der man kan levere inn gjenstander som blir solgt videre.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]