Happy Days Are Here Again

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Happy Days Are Here Again» er en sang fra 1929, skrevet og komponert av Milton Ager og Jack Yellen. Leo Reisman og Lou Levin spilte inn sangen for filmmusikalen Chasing Rainbows (1930). Låten har blitt sunget av flere artister, men er kanskje best kjent fra Barbra Streisands tolkning. Låten ble populær da USAs president Franklin D. Roosevelt brukte den i sin reklamekampanje for presidentvalget i 1933, som han vant.

Barbra Streisands versjon[rediger | rediger kilde]

«Happy Days Are Here Again»
Singel med Barbra Streisand
AlbumThe Barbra Streisand Album
B-side«When the Sun Comes Out»
UtgittNovember 1962
Innspilt1962
SjangerPopmusikk
SpråkEngelsk
PlateselskapColumbia Records
Komponist(er)Milton Ager
Låtskriver(e)Milton Ager og Jack Yellen
Plass i kronologi
«Miss Marmelstein»
«Happy Days Are Here Again»
(1962)
«My Coloring Book» / «Lover, Come Back to Me»

En av de mest innflytelsesrike innspillingen av låten var Barbra Streisands. Selv om låten vanligvis blir sunget i et raskt tempo, ble versjonen hennes kjent for å være tregere og mer uttrykksfull.

Streisand sang låten under The Garry Moore Show i en sketsj som het «That Wonderful Year». Hun sang den på et sarkastisk vis som en millionær som nettopp hadde mistet alle pengene sine. Hun går inn på en bar, og tilbyr smykkene sine for et par drinker.

Streisand spilte inn sangen i oktober 1962 hos Columbia Records musikkstudio i New York, noen måneder før arbeidet på debutalbumet. Denne versjonen ble satt sammen av George Williams, og ble utgitt som Streisands første singel i november 1962 med «When the Sun Comes Out» som B-side. Kun 500 eksemplarer av denne singelen ble gitt ut på markedet i New York, og radiostasjonene fikk ingen av dem. Versjonen ble utgitt på nytt i mars 1965 som en del av Hall of Fame-serien sammen med låten «My Coloring Book».

Streisand spilte inn sangen på nytt i januar 1963 for debutalbumet The Barbra Streisand Album.

Streisand sang også låten på The Judy Garland Show i en mashup med Judy Garlands «Get Happy». Dette liveopptaket ble senere utgitt på Streisands samlealbum Duets i 2002.

I juni 1967 fremførte hun sangen for over 135 000 mennesker i Central Park. Denne innspillingen ble utgitt på det første livealbumet hennes A Happening in Central Park, og senere på samlealbumene Barbra Streisand's Greatest Hits og The Essential Barbra Streisand. Hun har også sunget sangen på flere av konsertene sine.

Andre Streisand-versjoner[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]