Kaos i Eventyrland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Happily N'Ever After»)
Kaos i Eventyrland
orig. Happily N'Ever After
Generell informasjon
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde86 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiPaul J. Bolger
ProdusentJohn H. Williams
ManusforfatterRob Moreland
MusikkPaul Buckley
SjeffotografDavid Dulac
KlippRingo Waldenburger
Foran kamera
MedvirkendeSarah Michelle Gellar
Freddie Prinze jr.
Andy Dick
Wallace Shawn
Patrick Warburton
George Carlin
Sigourney Weaver
Mike McShane
Annen informasjon
Budsjett47 millioner dollar[1]
Totalomsetning38 millioner dollar[1]
Prod.selskapVanguard Films
Vanguard Animation
Odyssey Entertainment
BAF Berlin Animation Film
BFC Berliner Film Companie
DistributørLionsgate
Premiere
  • 5. januar 2007 (2007-01-05) (USA)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Kaos i Eventyrland (originaltittel Happily N'Ever After) er en amerikansk fantasy- og animasjonsfilm fra 2007. Filmen er regissert av Paul J. Bolger, produsert av John H. Williams og er basert på de ulike eventyrene til brødrene Grimm og Hans Christian Andersen. Kaos i Eventyrland er produsert av Vanguard Animation og utgitt av Lions Gate Films. Den blir ofte kalt en satirisk gjenfortelling av eventyret om Askepott.

De engelske stemmene i filmen har blant andre Sarah Michelle Gellar, Freddie Prinze jr., Andy Dick, Wallace Shawn, Patrick Warburton, George Carlin og Sigourney Weaver. Filmen viste seg å bli Carlins siste spillefilm før han døde i 2008. Halvard Djupvik, Gaute Boris Skjegstad, Nils Ole Oftebro, Lisa Tønne, Marianne Krogness har noen av de norske stemmene. Til tross for at filmen fikk unisont dårlig kritikk, ble det laget en oppfølger som kom rett på video i 2009, Kaos i Eventyrland 2.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Historien begynner med ideen om at en trollmann holder øye med alle eventyrene, og opprettholder balansen mellom godt og ondt i Eventyrland. Ved hjelp av assistentene hans, Munk og Mambo, undersøker trollmannen for å forsikre seg om at alle eventyrene under hans omsorg er "på rett spor" for å få deres tradisjonelle lykkelige avslutninger. Men en dag reiser Trollmannen til Skottland for en lenge etterlengtet ferie. Han etterlater kontrollen over eventyrene, i hendene på Munk og Mambo.

Ella er en jente som er bedre kjent som Askepott. Hun lever som fattig tjener for hennes slemme ste-familie. Ellas beste venn Rick arbeider ved det kongelige palasset. Ella ser på Rick bare som en god venn. Men Rick elsker Ella i hemmelighet, selv om han er alt for stolt til å innrømme det. Ellas onde stemor får tilgang til Trollmannen som kontrollerer eventyrene. Hun klarer å tippe vekten mellom godt og ondt, noe som får en rekke eventyr til å gå galt og få ulykkelige avslutninger. Blant annet i Jack og bønnestengelen blir Jack tråkket på av en kjempe, og Rødhette blir drept av en ulv.

Ste-moren innkaller deretter en hær av troll, hekser, tre slemme ulver og Rumpelstiltskin til slottet hennes. Ella finner ut av alt dette, og hun stikker til en skog hvor hun møter Trollmannens assistenter Munk og Mambo. Sammen møter de syv dvergene fra eventyret om Snøhvit. Men Ella blir snart tatt til fange av en av de onde ste-søstrene hennes. Rick, Munk og Mambo følger etter dem, og forsøker å hjelpe Ella slik at de kan fikse alle eventyrene før Trollmannen kommer tilbake fra ferie.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Happily N'Ever After Office Data». The Numbers. Nash Information Services. Besøkt 12. april 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]