Hans Arne Akerø

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hans Arne Akerø
Født8. oktober 1949 (70 år)
Beskjeftigelse Prest, komponist
Nasjonalitet Norge Norsk
Musikalsk karriere

Hans Arne Akerø (født 8. oktober 1949) er en norsk prest, komponist og kirkebyråkrat. Han jobbet frem til 2019 i Kirkerådet som seksjonssjef for gudstjenesteliv og kultur, og er nå pensjonist. I 2014 var han en av fem kandidater til å bli biskop i Nord-Hålogaland bispedømme.

Yrkesliv og utgivelser[rediger | rediger kilde]

Akerø har gitt ut flere publikasjoner og har skrevet tre musikkspill. Han er representert med en tekst og en melodi i Norsk salmebok 2013. Akerø ble ordinert til prest i 1980, og fullførte en doktorgrad i teologi i 2009. Emnet for avhandlingen var Det hellige rom. Han har jobbet i ulike prestestillinger, innen teologisk undervisning, som rektor i Presteforeningen og fra 2010 som seksjonssjef i Kirkerådet. Han har også hatt flere verv i kirkelige organisasjoner og utvalg.

I 2014 var han en av fem kandidater som ble nominert til stillingen som biskop i Nord-Hålogaland. Sammen med domprost i Tromsø, Herborg Oline Finnset og prost i Alta, Olav Øygard, som til slutt ble biskop, ble han utpekt som en av tre kandidater til den siste runden av utpekelsen.[1]

Akerø har skrevet flere artikler som har blitt publisert i diverse bøker, og har i tillegg komponert musikk som har blitt utgitt som korverk og i Norsk salmebok 2013.

Familie[rediger | rediger kilde]

Hans Arne Akerø vokste opp som den eldste av tre sønner i en Frelsesarmé-familie. Det medførte mye flytting over hele landet, og til Danmark. NRK-programlederen Dan Børge Akerø er en av Hans Arne Akerøs brødre. Den andre er musikeren Jon Gunnar Akerø.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Homofilisyn skiller bispefavoritter i nord - Dagen. Lest 8. mars 2015
  2. ^ Kristne kjentfolk blant KrFs listefyll - Dagen. Lest 8. mars 2015

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]