Halloween Ends

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Halloween Ends
Generell informasjon
SjangerSlasher-film
Utgivelsesår2022
Prod.landUSA
Lengde111 minutter min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDavid Gordon Green
ProdusentJason Blum
ManusforfatterDanny McBride
MusikkCody Carpenter
Foran kamera
Hovedrolle(r)Jamie Lee Curtis
Andi Matichak
Rohan Campbell
BirollerWill Patton
Kyle Richards
James Jude Courtney
Annen informasjon
Prod.selskapMiramax Films
DistributørUniversal Pictures
Premiere14. oktober 2022 i USA
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Halloween Ends er en amerikansk slasher-film fra 2022, regissert av David Gordon Green. Han var også med på å skrive manus, sammen med Danny McBride. Dette var en oppfølger til Halloween Kills (fra 2021).

Hovedrollene spilles av Jamie Lee Curtis, Andi Matichak og Rohan Campbell. Historien var sentrert rundt Corey Cunningham, en ung mann som blir forelsket i Laurie Strodes barnebarn, men han dreper en rekke personer - samtidig som Michael Myers dukker opp igjen. Filmen hadde premiere i USA i oktober 2022, og ble distribuert av Universal Pictures.

Handling[rediger | rediger kilde]

Halloween-kvelden i 2019 sitter den 21 år gamle Corey Cunningham barnevakt for en ung gutt som heter Jeremy, som drar en spøk på Corey ved å låse ham inne på loftet. Akkurat i det Jeremys foreldre kommer hjem, sparker Corey opp døren opp og velter ved et uhell Jeremy over et rekkverk til hans død. Corey blir anklaget for å ha myrdet Jeremy med vilje, men han blir frikjent for drap. Tre år senere sliter byen Haddonfield, Illinois, fremdeles etter Michael Myers siste drapsorgie i 2018 - men siden den gang har han vært forsvunnet.

Laurie Strode skriver en memoar, etter å ha kjøpt et nytt hus og bor sammen med barnebarnet hennes Allyson, som nå arbeider som sykepleier. På vei hjem blir Allysons jevnaldrende Corey plaget av mobbere, og skader seg selv i prosessen. Laurie tar ham med til legekontoret hvor Allyson jobber. Allyson og Corey utvikler et forhold, og deltar senere på en Halloween-fest. Men etter en krangel med Allyson, forlater Corey festen og støter på de samme mobberne en gang til - som kaster ham ned fra en bro. Han blir dratt inn i kloakken og kvalt av Michael Myers, som til slutt lar ham gå. I det han kryper ut, blir Corey truet av en hjemløs mann. I en slåsskamp knivstikker Corey mannen til døde, før han flykter sin vei.

Corey oppsøker Allyson igjen, og de går på et stevnemøte. De blir avbrutt av Allysons tidligere kjæreste, politimannen Doug Mulaney, som trakasserer dem begge. Corey lokker senere politimannen inn i et kloakkanlegg. Michael dukker opp og dreper Doug, til Coreys glede. Allyson blir forbigått ved en forfremmelse på jobben, til fordel for en annen sykepleier som har en affære med doktoren. Senere den kvelden dreper Corey den samme legen hjemme, samtidig som sykepleieren blir myrdet av Michael Myers. Allyson er uvitende til alt dette, men planlegger å forlate Haddonfield på grunn av tidligere traumer, men Laurie Strode blir stadig mer mistenksom overfor Corey. 31. oktober vender Corey tilbake til kloakken, og kjemper mot Michael om masken hans. I mellomtiden krangler Laurie og Allyson, og Allyson klandrer også Laurie for Michaels handlinger. Den kvelden tar Corey hevn på mobberne som plaget ham tidligere. Deretter fortsetter han med å drepe moren sin, samt en Discjockey ved en lokal radiostasjon - som hadde plaget ham tidligere.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Jamie Lee Curtis som Laurie Strode
  • Andi Matichak som Allyson Nelson, Lauries barnebarn
  • Will Patton som sheriff-assistent Frank Hawkins
  • Rohan Campbell som Corey Cunningham
  • Kyle Richards som Lindsey Wallace
  • James Jude Courtney som Michael Myers

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]