Haakon Bull-Hansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Haakon Bull-Hansen
Født20. sep. 1951Rediger på Wikidata (72 år)
Oslo
BeskjeftigelseLyriker Rediger på Wikidata
FarFredrik Bull-Hansen
NasjonalitetNorge

Haakon Bull-Hansen (født 20. september 1951 i Oslo) er norsk forfatter, journalist og redaktør.

Han begynte som skribent og aktivist i undergrunnskulturen på 1970-tallet, sentrert i Oslomiljøet rundt Club7, Gateavisa og tidsskriftet Dikt & Datt. I 1973 startet han pip forlag som ga ut en lyrikkantologi, og året etter debuterte han som skjønnlitterær forfatter på Tiden forlag. I 1978 var han med og startet kulturforumet Gruppe78 som arrangerte en rekke aktuelle debattmøter i Oslo.

I 1979 ble Bull-Hansen medlem av redaksjonen i BASAR – norsk litterært tidsskrift (Cappelens forlag) og var der fram til tidsskriftet ble nedlagt i 1981. I samme periode var han også medarbeider i Dagbladets kulturredaksjon og norsk korrespondent i Sveriges Riksradio, OBS-kulturkvarten. I 1983 startet han litteraturavisen BRAVADO – uavhengig norsk smaksorgan – (1983–1984) som ble utgitt av Gutu bokhandel. Han var også redaktør av bladet til Den norske forfatterforening, Forfatteren.

Gjennom 1990-tallet arbeidet han med informasjonsledelse i organisasjoner som Direktoratet for arbeidstilsynet, Statkraft, A-pressen og Norsk Hydro, før han ble med i konsulentselskapet Kunnskapsgartnerne i 2001. Der var han bl.a. prosjektleder for det første kulturoppfølgingsprogrammet (KOP) for utbygging av Bjørvika. I dag livnærer han seg som konsulent, journalist og forfatter.

Haakon Bull-Hansen er medlem av Den norske forfatterforening og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Han er eldste sønn av tidligere forsvarssjef, general Fredrik Bull-Hansen.

Bokutgivelser[rediger | rediger kilde]

Skjønnlitteratur[rediger | rediger kilde]

Dokumentar[rediger | rediger kilde]

  • 2008: I krig for fred – 12 personlige fortellinger fra Koreakrigen til Afghanistan – utgitt på Kagge Forlag
  • 2011: Strålekameratene – en fortelling om menn og kreft – utgitt på Kagge Forlag
  • 2013: Til skogs – blant skiløpere og soppsankere, jegere og joggere, bønder og baroner og vanlige folk. – utgitt på Kagge Forlag

Antologier (redaktør)[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]