H2O: Just Add Water

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
H2O
orig. H₂O: Just Add Water
Generell informasjon
SjangerEventyr / Barn / Ungdom
Prod.landAustralsk
Sendeår2006
Sesonger3
Episoder78
Lengde25 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Hovedrolle
Medvirkende
Bak kamera
SkaperJonathan M. Shiff
ProdusentColin Budds (2006)
Jeffrey Walker
TittelmusikkShelley Rosenberg
Sending
Periode7. juli 200616. april 2010
TV-kanalJetix
Teknisk informasjon
BildeformatHDTV
LydformatSurround-lyd
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

H2O: Just Add Water, også kjent som H2O, er en australsk eventyrserie som gikk på Network Ten fra 2006 til 2010. Den ble utviklet av Jonathan M. Shiff og er beregnet på barn og tenåringer. Den er filmet på Sea World og andre steder rundt i Gold Coast.

Serien ble første gang sendt i Australia på Network Ten og senere på Disney Channel Australia og ble etter hvert solgt til over 120 land,.[1][2] Den ble sendt for første gang i Norge på Jetix sommeren 2007. Serien har i Norge blitt sendt på TV-kanalene Jetix, Disney Channel, NRK (NRK1 og NRK Super).

Serien handler om tre tenåringsjenter som blir havfruer i kontakt med vann. Introsangen «No Ordinary Girl» er sunget av Ellie Henderson i sesong 1, av Kate Alexa i sesong 2 og av Indiana Evans i sesong 3.

I 2013 kom spin-off-serien Mako: Island of Secrets som handlet om 15-åringen Zac og havfruene Sirena, Nixie og Lyla.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Rikki Chadwick, Emma Gilbert og Cleo Sertori er tre australske jenter i tenårene som befinner seg strandet på den mystiske øya Mako. De havner i et stort basseng som ligger under en sovende vulkan, akkurat i det en fullmåne passerer over dem og bader hele bassenget i månelys. Jentene blir deretter reddet og brakt tilbake til land, hvor de forsøker å gå tilbake til deres normale liv.

Men jentene oppdager snart at livet deres har blitt alt annet enn normalt. Jentene oppdager at 10 sekunder etter at de har kommet i kontakt med vann, forvandles de til havfruer. Etter ytterligere eksperimentering oppdager jentene også at de har overnaturlige krefter når de befinner seg i vannet. De tre jentene får hjelp fra Cleo`s gode venn Lewis McCartney, for å hjelpe dem med å holde hemmeligheten skjult, og finne ut mer om hva som egentlig har skjedd med dem.

Hverdagssituasjoner, som å bade og håndtere regnvær, blir vanskelige ettersom jentene sliter med deres nyvunne evner, som har mange fordeler og ulemper. Samtidig som de forsøker å holde kreftene deres hemmelige for alle andre, inkludert familiene deres. De tilpasser seg etter hvert deres nye evner og livsstil. Den andre sesongen introduserer også Charlotte Watsford, en rival til Cleo, som begynner å gå på stevnemøter med Lewis McCartney kort tid etter at Cleo hadde slått opp med Cleo.

Charlotte får også havfrue-krefter, og blir de tre jentenes viktigste antagonist. I sesong tre forlater Emma TV-serien, fordi karakteren ønsket å reise verden rundt sammen med foreldrene hennes. En ny karakter, Bella Hartley, blir introdusert, og det oppdages at hun har vært en havfrue siden hun var ni år gammel. En ny gutt, Will Benjamin, kommer også og blir venner med de tre jentene etter at han oppdager at de er havfruer. Jentene oppdager også at Jorden er på vei til å bli truffet av en komet som kan ødelegge hele planeten. De må forsøke å finne på en plan for å stoppe denne katastrofen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Andre som er med:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «'H2O – Just Add Water' nominated for Nickelodeon Kids' Choice Award Series» (pressemelding). LifePR. 27. september 2007. Besøkt 7. oktober 2007. 
  2. ^ Tucker-Evans, Anooska (3. mai 2009). «Rebecca Gibney feels like a million dollars for Logies bid». The Courier-Mail. Besøkt 24. mai 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]