Grand Prix Cycliste la Marseillaise

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Grand Prix Cycliste la Marseillaise
Detaljer
DatoJanuar
RegionFrankrike Frankrike
DisiplinLandeveissykling
Status1.1
Ritt-typeEndagsritt
Historie
Første utgave1980
Første vinnerNederland Leo van Vliet
Flest seirerAustralia Baden Cooke
Belgia Edwig Van Hooydonck
Belgia Eddy Planckaert (2)

Grand Prix Cycliste la Marseillaise er et fransk sykkelritt som har pågått siden 1980. Rittet har hatt flere navn. Fra 1980 til 1992 ble rittet kalt Grand Prix La Marseillaise, fra 1993 til 2008 Grand Prix d’Ouverture La Marseillaise, før det byttet navn til Grand Prix Cycliste la Marseillaise før 2009-utgaven.

Vinnere[rediger | rediger kilde]

Wikidata-logo S.svgÅrVinnerAndreplassTredjeplass
Grand Prix La Marseillaise
1980NED Leo van Vliet[1]FRA Patrick FriouNED Frits Pirard
1981BEL Jan BogaertFRA Pascal PoissonFRA Patrick Hosotte
1982FRA Bernard HinaultNED Ad WijnandsFRA Pierre-Henri Menthéour
1983NED Jan RaasNED Cees PriemSUI Erich Maechler
1984BEL Eddy PlanckaertSUI Gilbert GlausFRA Pascal Jules
1985FRA Charly MottetBEL Walter PlanckaertBEL Paul Haghedooren
1986BEL Eddy PlanckaertFRA Vincent BarteauSUI Jürg Bruggmann
1987DEN Johnny WeltzFRA Jean-Claude ColottiGBR Paul Watson
1988NED Ad WijnandsNED Teun van VlietNED Adrie van der Poel
1989FRA Thierry ClaveyrolatSUI Guido WinterbergFRA Ronan Pensec
1990BEL Etienne De WildeBEL Carlo BomansBEL Hendrik Redant
1991BEL Edwig Van HooydonckBEL Pierre DewaillyBEL Herman Frison
1992BEL Edwig Van HooydonckFRA Eddy SeigneurFRA Gilles Delion
Grand Prix d’Ouverture la Marseillaise
1993FRA Didier RousFRA Eddy SeigneurFRA Armand de Las Cuevas
1994FRA Gilles DelionBEL Wilfried NelissenFRA François Simon
1995BEL Stéphane HennebertBEL Nico MattanITA Gianluca Pianegonda
1996ITA Fabiano FontanelliCZE Ján SvoradaUKR Andrei Tchmil
1997FRA Richard VirenqueFRA Gilles BouvardCZE Ján Svorada
1998ITA Marco SaligariFRA Richard VirenqueRUS Viatcheslav Djavanian
1999BEL Frank VandenbrouckeGER Jens VoigtFRA Frédéric Bessy
2000FRA Emmanuel MagnienEST Lauri AusFRA Christophe Bassons
2001DEN Jakob PiilDEN Nicolai Bo LarsenFRA Florent Brard
2002FRA Xavier JanRUS Aleksandr BotsjarovFRA Cyril Dessel
2003BEL Ludo DierckxsensSWE Magnus BäckstedtITA Stefano Casagranda
2004AUS Baden CookeBEL Jo PlanckaertITA Fabio Baldato
2005DEN Nicki SørensenRUS Vladimir GusevITA Daniele Masolino
2006AUS Baden CookeBEL Philippe GilbertFRA Anthony Geslin
2007GBR Jeremy Hunt RUS Mikhail Ignatjev BEL Staf Scheirlinckx
2008FRA Hervé Duclos-LassalleBEL Frederik VeuchelenCAN Ryder Hesjedal
Grand Prix Cycliste la Marseillaise
2009FRA Rémi PauriolFRA Thomas VoecklerRUS Jurij Trofimov
2010FRA Jonathan HivertNED Johnny HoogerlandFRA Samuel Dumoulin
2011FRA Jérémy RoyFRA Sylvain GeorgesFRA Romain Feillu
2012FRA Samuel DumoulinITA Marco MarcatoFRA Arthur Vichot
2013FRA Justin JulesFRA Samuel DumoulinFRA Thomas Damuseau
2014BEL Kenneth VanbilsenBEL Baptiste PlanckaertFRA Samuel Dumoulin
2015NED Pim LigthartBEL Kenneth VanbilsenBEL Antoine Demoitié
2016BEL Dries DevenynsFRA Thibaut PinotBEL Baptiste Planckaert
2017FRA Arthur VichotFRA Maxime BouetFRA Lilian Calmejane
2018FRA Alexandre GeniezNOR Odd Christian EikingFRA Lilian Calmejane
2019FRA Anthony TurgisFRA Romain CombaudBEL Tom Van Asbroeck
2020FRA Benoît CosnefroyFRA Valentin MadouasBEL Tom Devriendt
2021FRA Aurélien Paret-PeintreFRA Thomas BoudatFRA Bryan Coquard
2022BEL Amaury CapiotDEN Mads Pedersen ESP Francisco Galván

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]