Goda grannar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Goda grannar
Generell informasjon
SjangerSåpeopera
Prod.landSvensk
Sendeår1987
Sesonger3
Episoder48
SpråkSvensk
Foran kamera
MedvirkendeHelena Brodin
Anders Nyström
Per Eggers
Meg Westergren
Jan-Olof Strandberg
Peter Dalle
Niels Dybeck
Lennart Jähkel
Bak kamera
ProdusentSigurd Jørgensen
Prod.selskapTV2 Nöje, Kanal 1 Drama
Sending
Periode11. jan. 198727. mars 1988
TV-kanalSVT
Eksterne lenker
IMDb

Goda grannar er en svensk såpeserie som gikk på SVT fra 1987 til 1988. Serien handlet om livet i en leiegård i bydelen Vasastaden i Stockholm.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

TV-serien dreier seg om fire familier som bor i en bygård. Hovedrollene i serien var ekteparet Runåker: Iris som driver Iris Café, og Helge som eier et lite verksted i bakgården hvor han reparerer gamle møbel. To av kafeens faste kunder er Axel, som driver en butikk ved siden av cafeen, og eiendomssjef Sten. Helges, Stens og Axels største interesse er å sitte på kafeen, og driver med hesteveddeløp eller fotball.

Pierre har overtatt driften av bygården etter sin svigerfar Bror Öster, som fremdeles eier eiendommen. Pierre har forskjellige nye ideer om hvordan bygården burde drives, noe som ikke blir like godt mottatt av alle beboerne i leilighetene. Pierre er ikke så interessert i å fokusere på at bygården er veldig gammel, og må renoveres. Samtidig har Pierre og hans kone Mia problemer med forholdet deres, fordi de ikke kan få barn.

Samtidig venter ekteparet Birgitta og Kent deres første barn sammen. Kent, som har hatt en vanskelig oppvekst med mye småkriminalitet og lyssky venner, forsøker å innrette livet slik at forholdet hans og Birgitta skal vare. Han prøver også å skaffe seg en jobb slik at han kan forsørge familien sin.

En annen karakter var Oberst Claes Rylander som opplever en ulykke under en militær manøver, og blir tvunget til å reise hjem en stund. Den store hobbyen hans er et lite småbruk som han har ute i bakgården ved siden av verkstedet til Helge. Claes sin kone Charlotte liker ikke livet som husmor i det hele tatt. Til tross for at hun og venninnene spiller kort og sladrer om alt mulig, foretrekker hun å komme seg raskest mulig ut i arbeidslivet igjen. Men dette liker ikke Claes i det hele tatt.

Rolleliste (i utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]