Glasgow Bridge Street jernbanestasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Glasgow Bridge Street jernbanestasjon
LandSkottlands flagg Skottland
StedGlasgow
Åpnet1840
Nedlagt1905
Tjenester
Plattform(er)Opprinnelig to, senere utvidet til fire
Posisjonskart
Glasgow Bridge Street jernbanestasjon ligger i Skottland
Glasgow Bridge Street jernbanestasjon
Glasgow Bridge Street jernbanestasjon
Glasgow Bridge Street jernbanestasjon (Skottland)
Kart
Glasgow Bridge Street jernbanestasjon
55°51′12″N 4°15′35″V

Glasgow Bridge Street jernbanestasjon er en nedlagt jernbanestasjon i Glasgow i Skottland. Den ligger sentralt i byen på sydsiden av elven Clyde i det som i dag er innkjøringen til Glasgow sentralstasjon.

Stasjonen var endestasjon for Glasgow and Paisley Joint Railway, som var eid av Glasgow, Paisley and Greenock Railway og Glasgow, Paisley, Kilmarnock and Ayr Railway. Linjen gikk mellom Paisley og Glasgow og førte til at mye frakt som tidligere hadde gått på Clyde ble flyttet over på jernbane. Båten losset i Greenock og godset ble fraktet med tog derfra via Paisley. Toget brukte ca. én time, mens båter brukte mellom to og en halv til tre og en halv time.

I 1876 åpnet St Enoch stasjon like nordøst for Bridge street, på den andre siden av Clyde og nærmere sentrum. I 1879 åpnet Glasgow sentralstasjon med åtte plattformer like nord for Bridge Street, nærmere sentrum og på den andre siden av Clyde. Samtidig ble Bridge Street ombygget slik at to nye spor gikk videre til sentralstasjonen. Bridge Street var imidlertid fremdeles endestasjon for Glasgow, Paisley and Greenock Railway. På grunn av de nye stasjonene gikk imidlertid trafikken nedover.

I 1905 ble sentralstasjonen utvidet slik at den strakk seg ut over Argyle Street og fikk tretten plattformer. Samtidig ble en ny bro med åtte spor bygget og den eksisterende med fire spor ble hevet. Bridge Street ble som en konsekvens stengt og plattformene ble fjernet. Trafikken som hadde gått til Bridge street ble omdirigert til sentralstasjonen eller St Enoch.

Like øst for stasjonsområdet ligger Bridge Street undergrunnsstasjon.