Gjestadhagan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Krysset mellom Ole Reistads veg og Hagavegen i Gjestadhagan
Bronseskulpturen «Skaukatt» av Sigurd Nome ved borettslaget i Gjestadhagan på Jessheim

Gjestadhagan er et område på Jessheim hvor de første eneboligene ble oppført på midten av 1950‑tallet.[1] Opprinnelig var området hamnehagen til Gjestad gård, som i dag er gjort om til Gjestad bo- og aktivitetssenter. Hovedveien inn til dette feltet er Karl Norbecks veg som tar av fra Ringveien. Den nordligste bebyggelsen langs Ole Reistads veg ble først og fremst solgt til familier tilknyttet forsvaret. Disse rekkehusene ble bygget av entreprenør Olav Selvaag i samme stil som rekkehusene i Linjebo, men med seks boenheter per rekkehus istedenfor fire.

Gjestadhagan inkluderer området innenfor Ringvegen og Gardermovegen sør for «Magasinleiren»/Idrettsparken, og tomta til Jessheim videregående skole.[1]

Området inneholder gamle Jessheim stadion som var hjemmebanen til Ullensaker/Kisa Idrettslag til øst, grøntarealet Parktoppen i sørenden av området, samt en idrettspark med fotballbaner, tennisbaner og om vinteren en hockeybane til nord. Tidligere hadde Hovin Samvirkelag en filial i skillet mellom Kvernlivegen og Hagavegen. Vest i området ligger hoppbakken Kvernlia (K17, K27 og K42) og en akebakke/skibakke.

Ole Reistads veg i Gjestadhagan


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Nordby, Guro (1995). Ullensaker 1940–1992. Ullensaker. ISBN 82-991674-4-2. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]