Gjøvik Olympiske Fjellhall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gjøvik Olympiske Fjellhall
Gjøvik olympiske fjellhall.jpg
Grunnlagt1993
AdresseHeimdals gate 2 2821 Gjøvik
Land NorgeRediger på Wikidata
BrukereGjøvik Hockey
Kapasitet5 800
Historiske data
Åpnet1993

Gjøvik Olympiske Fjellhall
60°47′36″N 10°41′04″Ø

Gjøvik Olympiske Fjellhall ble bygget for å huse ishockeykampene som skulle arrangeres på Gjøvik under Vinter-OL 1994. Hallen brukes i dag til ishockey, håndball, konserter og andre arrangementer. Hallen ble åpnet i 1993, som den 29. ishallen i Norge. Den er hjemmebanen til ishockeylaget Gjøvik Hockey og har en publikumskapasitet på 6 000, hvorav 980 er ståplasser.

Hallen ble bygget i forbindelse med en allerede eksisterende svømmehall, som også ligger inne i fjellet. Vinteren 2008 ble to nye klatrevegger oppført som gjør dette til en av innlandets beste klatresentre.

Brukere[rediger | rediger kilde]

I tillegg til at Gjøvik Hockey spiller hjemmekampene sine her så er det flere klubber som har spilt treningskamper her. Landskamper har ofte blitt spilt i Gjøvik Olympiske Fjellhall, men også GET-ligaen-kamper for utenbys klubber. Spektrum Flyers spilte tre av sine hjemmekamper i sesongen 1994/1995, Storhamar Hockey og Furuset IK har også spilt sine hjemmekamper i Gjøvik Olympiske Fjellhall. Vålerenga Ishockey har spilt noen av sine hjemmekamper siden 2017 mot Storhamar Hockey her, noe som resulterte i gode publikumstall og inntekter for klubben. Manglerud Star som hjemmelag mot Storhamar har også blitt spilt her høsten 2018.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Ice hockey pictogram.svgDenne ishockeyrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.