The Great Giana Sisters

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Giana Sisters»)

The Great Giana Sisters er et plattformspill utgitt for Amiga og Commodore 64 i 1987 av Rainbow Arts. Spillets likhet med Super Mario Bros. gjorde at Rainbow Arts ble tvunget til å trekke spillet fra salg nesten umiddelbart etter at det ble utgitt.[1] Dette gjør at originale kopier av spillet er populære blant samlere.

Piratkopiering har imidlertid gjort spillet til et av de mest kjente og spilte Commodore 64- og Amiga-spillene, og det har i enkelte miljøer en kult-status.[2] Spesielt er spillets musikk, laget av Chris Hülsbeck, anerkjent innen SID-musikk-miljøet som en klassiker.[3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Spilleren får rollen som Giana: En jente som sliter med mareritt, hvor hun reiser gjennom 33 forskjellige etapper fulle av monster. Samtidig som hun samler illevarslende diamanter, og leter etter sin søster Maria. Hvert nivå inneholder et visst antall drømme-krystaller, som kan gi poeng når de samles inn for å utgjøre spillets høye poengsum. Et ekstra liv kan oppnås ved å samle inn 100 forskjellige drømme-krystaller. Ekstra liv kan også finnes i form av skjulte elementer som kalles for "Lollipop"

Fiender kan bli beseiret ved å hoppe på dem, eller skyte dem. Fiendene inkluderer ugler, rullende øye-epler, fisk som kan spise kjøtt, eller dødelige insekter. Det finnes også ett defensivt element i spillet som beskytter Giana mot brann. En rekke spesielle gjenstander kan også utløses som påvirker hele skjermen, og som for eksempel fryse alle fiender på skjermen, eller "magiske bomber" som kan drepe alle fiender. Alle disse elementene ligger spredt utover hele spillet.

Det er to typer scener i spillet: En overworld, og en underground. "Overworld" har grønt landskap og rør-formede gjenstander, sammen med bunnløse groper som Giana er nødt til å unngå. De "underjordiske" scenene har ytterligere farer, deriblant problemer med vann eller ild. Det er til sammen 33 etapper i løpet av hele spillet. Skjulte "warp blocks" kan også bli funnet, for å hoppe over utvalgte deler av spillet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The Great Giana Sisters». 1. januar 2000. Besøkt 4. mars 2016. 
  2. ^ «Lemon64.com - all about Commodore 64». Lemon64. Besøkt 4. mars 2016. 
  3. ^ «Giana Sisters: Twisted Dreams - a platformer with a twist!». Giana Sisters: Twisted Dreams (engelsk). Arkivert fra originalen 3. mars 2016. Besøkt 4. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]