Ghost Ship

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ghost Ship
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 25. oktober 2002
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde90 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiSteve Beck
ProdusentJoel Silver
Robert Zemeckis
Foran kamera
MedvirkendeGabriel Byrne
Julianna Margulies
Ron Eldard
Desmond Harrington
Desmond Harrington
Isaiah Washington
Annen informasjon
Budsjett$20 million
Prod.selskapDark Castle Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Ghost Ship er en amerikansk-australsk skrekkfilm fra 2002 regissert av Steve Beck. Den ble filmet i Queensland, Australia og Vancouver, Canada. Hovedrollene spilles av Gabriel Byrne, Julianna Margulies, Ron Eldard, Desmond Harrington og Isaiah Washington. Filmen ble produsert av Dark Castle Entertainment og Village Roadshow Pictures.

Handling.[rediger | rediger kilde]

I mai 1962 danser dusinvis av velstående passasjerer i ballsalen og på dekk på det italienske cruiseskipet Antonia Graza samtidig som en italiensk kvinne, Francesca, synger. På dekk sitter en ung jente, Katie Harwood, for seg selv og skipets kaptein tilbyr seg å danse med henne. Ett annet sted på skipet presser en hånd ned en spak som fører til at en tynn ståltråd spinner over dansegulvet og kutter alle de dansende menneskene i to. Bare Katie overlever, fordi hun er så lav at ståltråden ikke treffer henne. Men ståltråden treffer kapteinen i ansiktet rett over munnen så toppen av hodet faller av, og Katie skriker i redsel.

40 år senere feirer mannskapet på en bergingsbåt sin siste suksess på en bar, da Jack Ferriman kontakter dem og sier at han sett ett mystisk fartøy i Beringstredet. Fordi skipet befinner seg i internasjonalt farvann, kan hvem som helst ta eierskap over skipet hvis de klarer å bringe skipet til havn. Mannskapet legger ut med taubåten Arctic Warrior, og de finner Antonia Graza som på mystisk vis forsvant i 1962. Antonia Graza ble antatt tapt på sjøen, og hverken mannskap eller passasjerer ble funnet igjen. Når de går ombord og forbereder seg på å taue skipet, så finner de mange gullbarrer. Flere merkelige ting begynner å skje. Epps hevder å ha sett en liten jente i trappen. De finner en digital klokke, selv om slike klokker ikke var oppfunnet i 1962 da skipet forsvant. Greer hevder å ha hørt en kvinne synge. Epps og Ferriman finner likene etter flere personer i lasterommet. De bestemmer seg for å forlate skipet, men ta med seg gullet, men en usynlig kraft åpner en gassventil i motorrommet og Arctic Warrior eksploderer da motoren starter. Santos dør i eksplosjonen, og de blir strandet på Antonia Graza.

De forsøker å reparere Antonia Graza, men mannskapet blir drept en etter en. Greer møter Francesca, sangerinnen han hørte, som forfører ham og deretter sørger for at han hopper i døden. Murphy ser spøkelset av kapteinen på Antonia Graza, som forteller at de fant gullet ombord cruiseskipet Lorelei, sammen med en eneste overlevende. Kapteinen viser Murphy et fotografi av den overlevende fra Lorelei, og Murphy blir sjokkert over å kjenne igjen mannen på bildet. Murphy leter etter resten av mannskapet for å fortelle dem hva han har funnet ut, men en overnaturlig kraft får ham til å se alle han møter som spøkelset av Santos, og dette gjør at mannskapet tror han har blitt gal og låser ham inne før han rekker å fortelle dem hva som har skjedd.

I mellomtiden ser Epps spøkelset til Katie, som forteller hva som skjedde på Antionia Graza. Den eneste overlevende fra Lorelei overbeviste noen av mannskapet på Graza å myrde resten av mannskapet og alle passasjerene, slik at de kan ta alt gullet selv. Senere dreper en av mannskapet resten av mannskapet bare for å bli drept av Francesca. En annen mann kysser Francesca før han dreper henne. Det blir avslørt at mannen en Jack Ferriman, som faktisk er en demonisk ånd og hjernen bak massakren i 1962, og som kan ha gjort noe lignende på Lorelei. Epps skjønner at Ferriman lokket Artic Warrior til Antonia Graza for å reparere skipet, og den beste måten å bli kvitt ham på er å senke skipet. Hun legger ut eksplosiver, men blir konfrontert av Ferriman som har drept resten av mannskapet hennes.

Ferriman forteller at hans jobb er å samle sjeler. Han forklarer at fordi Katie er ett barn og aldri har begått en synd, så kan han ikke kontrollere henne på samme måte som han kan med andre sjeler. Så lenge Antonia Graza fremeles flyter, kan han bruke den som en felle for å samle sjeler. Etter en kort kamp, detonerer Epps alle eksplosivene og skipet synker. Katie hjelper Epps å unnslippe. Epps blir igjen blant vrakrestene, men sjelene som var fanget på skipet reiser opp til himmelen. Katie stopper for å takke Epps for å ha hjulpet dem. Etter å ha drevet på åpent hav en stund blir Epps funnet av et cruiseskip, og fraktet til land. Idet Epps blir lagt i en ambulanse, ser hun kassene med gull bli lastet på et cruiseskip av Ferriman og mannskapet på cruiseskipet. Ferriman ser direkte på henne, og Epps begynner å skrike idet dørene på ambulansen lukkes.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]