Geir Hamnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Geir Hamnes
Født3. april 1954Rediger på Wikidata (66 år)
Beskjeftigelse ForretningsdrivendeRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Geir Hamnes (født 3. april 1954 i Oslo) er ansvarlig arrangør av Frøken Norge-konkurransen siden 1986. Her ble Norges kandidater til Miss World- og Miss Universe konkurransen kåret, de to ledende konkurransene i denne genre i verden.[trenger referanse] Etter 25 år som arrangør av Frøken Norge valgte Hamnes i 2011 å legge ned konkurransen som blant annet gjorde to kvinner godt kjent; Mona Grudt, som i 1990 ble kåret til vinner av Miss Universe og Kathrine Sørland, som i 2002 ble nummer 4 i Miss World.

Han startet sin yrkeskarriere i musikkbransjen. 25 år gammel ble han ansatt som norsk sjef for Bert Karlssons selskap Mariann Grammofon. Knapt tre år senere gikk han til samme stilling i Grammofon Elektra, forløperen til det som i dag er Sony Music.

I 1983 begynte Geir Hamnes som freelancer i NRK P1. Her var han aktiv frem til 1989 med flere hundre radioprogrammer. Etter tiden i NRK ble TV hans nye arena. Først for TVNorge, før han i 1990 var freelancer for svenske TV4 i de to årene kanalen hadde en svensk/norsk profil. På tidlig 1990-tallet ledet han også programmer for TV3 og TV 2, i deres første år.

I 1984 hoppet Geir Hamnes av musikkbransjen for å starte egen virksomhet i underholdningsbransjen. Formidling av show og artister skulle bli hans nye virke, noe han nå jobber med. Fra 1997, da han etablerte selskapet Best Company, jobbet han med Frøken Norge parallelt med produksjoner til event markedet og management og booking av artister og foredragsholdere.

Senere er hans aktiviteter lagt til selskapet Artist & Event.

Diskografi[rediger | rediger kilde]