Geir Hamnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Geir Hamnes
Født3. apr. 1954Rediger på Wikidata (70 år)
Oslo (Norge)
BeskjeftigelseForretningsdrivende Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Geir Hamnes (født 1954) var ansvarlig arrangør av «Frøken Norge»-konkurransen fra 1986. Her ble Norges kandidater til Miss World- og Miss Universekonkurransene kåret, de to ledende i denne genren. I løpet av karrieren som «Frøken Norge»-arrangør fikk han tilnavnet Missegeneral.[trenger referanse] Etter 25 år som arrangør av «Frøken Norge» la Hamnes i 2011 ned konkurransen som blant annet gjorde Mona Grudt, som i 1990 ble kåret til vinner av Miss Universe og Kathrine Sørland, som i 2002 ble nummer 4 i Miss World, kjent.

Han startet sin yrkeskarriere i musikkbransjen. 25 år gammel ble han ansatt som norsk sjef for Bert Karlssons selskap Mariann Grammofon. Knapt tre år senere gikk han til samme stilling i Grammofon Elektra, forløperen til det som i dag er den norske avdelingen av Sony Music.

I 1983 begynte Geir Hamnes som freelancer i NRK P1. Her var han aktiv frem til 1989 med flere hundre radioprogrammer. Etter tiden i NRK begynte han i TVNorge, før han i 1990 var freelancer for svenske TV4 i de to årene kanalen hadde en svensk/norsk profil. På tidlig 1990-tallet ledet han også programmer for TV3 og TV 2.

I 1984 startet Geir Hamnes sin egen virksomhet i underholdningsbransjen med formidling av show og artister . Fra 1997, da han etablerte selskapet Best Company, jobbet han med Frøken Norge parallelt med produksjoner til eventmarkedet og management og booking av artister og foredragsholdere. I tillegg hadde Best Company et samarbeid med Warner Bros Home Video med promotering og aktiviteter for selskapets utgivelser. Dette samarbeidet varte i 17 år frem til Warner Bros Home Video avviklet sin virksomhet i Norge.[trenger referanse]

Senere er hans aktiviteter lagt til selskapet Artist & Event, som ble etablert i 2015. Gjennom 2000-tallet har Geir Hamnes representert blant annet Halvor Bakke, Kathrine Sørland, Jannecke Weeden, Aina Sollie Steen, Kristian Valen og Geir Schau.

I perioder har Geir Hamnes hatt tillitsverv i Høyre.[trenger referanse]