Gandhi, My Father

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gandhi, My Father
orig.
Generell informasjon
GenreBiografisk film, dramafilm
NasjonalitetIndia
Utgivelsesår2007
SpråkHindi
Bak kamera
Regissør(er)Feroz Abbas Khan[1]
ManusFeroz Abbas Khan
Produsent(er)Anil Kapoor
SjeffotografDavid McDonald
KlippA. Sreekar Prasad
Foran kamera
MedvirkendeDarshan Jariwala, Akshaye Khanna, Bhumika Chawla, Shefali Shah
Annen informasjon
Farve/s.hvFarge
DistributørNetflix
Premiere(r)2007
Eksterne lenker

Gandhi, My Father er en indisk biografisk dramafilm fra 2007 regissert av Feroz Abbas Khan. Filmen ble produsert av Bollywood-skuespiller Anil Kapoor. Gandhi, My Father handler om det problematiske forholdet mellom Mahatma Gandhi og hans sønn Harilal Gandhi.[2]

Filmen er basert på biografien om Harilal Gandhi med tittelen Harilal Gandhi: A Life av Chandulal Bhagubhai Dalal. Filmen ble spilt inn i Sør-Afrika og i flere indiske byer, inklusive Mumbai og Ahmadabad.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen tegner et bilde av Gandhis komplekse og anstrengte forhold til hans sønn Harilal Gandhi. Fra begynnelsen hadde de to drømmer i motsatt retning. Harilals store ambisjon var å studere i utlandet og begynne som advokat som hans far. Men Gandhi håpte at sønnen hans ville slå seg sammen med ham og slåss for hans idealer i India. Når Gandhi ikke gir Harilal muligheten til å studere utenfor India, kommer dette som en ubehagelig overraskelse for Harilal. Han bestemmer seg for å forlate farens visjon og forlater landet. Han møter sin kone Gulab, og får barn. Han forsøker å skaffe seg videre utdannelse men dette mislykkes, og ender i økonomisk ruin.

Forskjellige planer for å tjene penger mislykkes, og etterlater familien i fattigdom. Gulab blir syk, og vender tilbake til foreldrenes hus sammen med barna, hvor hun til slutt dør. Harilal får deretter problemer med alkohol og konverterer til islam, bare for å konvertere til en annen retning av hinduisme på et senere tidspunkt. Men kløften mellom Gandhi og hans eldste sønn blir større. Harilal synes det er uutholdelig å leve i farens berømte skygge. Gandhi blir myrdet, før far og sønn kan forsone seg. Harilal deltar ved farens begravelse nærmest som en fremmed person, nesten ikke gjenkjennelig for de rundt ham.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://www.imdb.com/title/tt0459293/; besøksdato: 2. mai 2016.
  2. ^ «Gandhi, My Father». Internet Movie Database. 27. juli 2007. Besøkt 1. august 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]