Galterud skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Galterud skole
LandNorge
KommuneDrammen
AdresseSolsvingen 80, 3034 DRAMMEN
RektorSimon Jara
Beliggenhet

Galterud skole
59°43′04″N 10°13′04″Ø

Galterud skole er en ungdomsskole og ligger i bydelen Austad/Fjell i Drammen kommune. Skolen tar inn elever fra Skoger skole og Fjell skole. 90 prosent av elevene har minoritetsbakgrunn. 20 prosent av skolens ansatte har annen etnisk bakgrunn. Skolen har 300 elever og 34 ansatte.

Galterud skole ligger i skogkanten øverst i Galterudåsen med utsikt over Drammen by. Galterud skole tok i mot sine første elever i august 1978. Skolen ble ombygget innvendig høsten 1999. Skolen har tre klasseromsfløyer (8., 9. og 10. trinn) som hver inneholder 5 klasserom. Skolen har nye uteområder og en ny flerbrukshall høsten 2013.

Skolens ledelse består av rektor og tre avdelingsledere som har trinnansvar for hvert sitt trinn. Skolen har karriereveileder, sosialrådgiver og minoritetsrådgiver. Skolen har samarbeidsutvalg (SU), foreldreråd med arbeidsutvalg (FAU) og elevråd. Skolen samarbeider med helsesøster, PPT, barnevernet, politiet, Fjell nærmiljøkontor og frivillige organisasjoner/idrettslag.

Skolen har et fokus på grunleggende ferdigheter og tilbyr ulike kurs ut fra elevenes nivå. Avgangselevenes grunnskolepoeng og nasjonale prøver viser at Galterud skole er den skolen i Drammen som gir elevene det største faglige løftet fra 8. tinnet til 10. trinnet ((trenger refarnse)). Skolens visjon «MOT til å leve drømmer» gir retning for arbeidet.

Skolens mål er å møte elevene der de er og gi ungdommene faglige vekst og livsferdigheter slik at de kan møte videre utdanning og arbeidsliv med gode forutsetninger. Skolen deltar i et pilotprosjekt med mentorordning i samarbeid med næringslivet. Det betyr at elever kobles opp mot mentorer med ulik utdanning og yrkesbakgrunn for å gi elever inspirasjon og motivasjon til videre skolegang.

Skolen er en MOT- skole og MOT’s verdier og målsettinger om et varmere og tryggere skolemiljø er sentrale i skolehverdagen.

Elevundersøkelsen viser at læringsmiljøet oppleves som godt og at skolen har nådd målet om nulltoleranse i forhold til mobbing.

Skolen tilbyr leksehjelp etter undervisning for alle elever og har en rekke tilbud om aktiviter etter skoletid som basket, keramikk- kurs, parkour og bandøving. Aktivitetene drives av skolens lærere.

Galterudhallen er en flerbrukshall som stor ferdig høsten 2013. Hallen brukes til utleie på kveldstid og er spesielt egnet for basketball.

Rektorer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]