Gabrielle Drake

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gabrielle Drake
Født30. mars 1944[1]Rediger på Wikidata (77 år)
LahoreRediger på Wikidata
Mor Molly DrakeRediger på Wikidata
Søsken Nick DrakeRediger på Wikidata
Utdannet ved Royal Academy of Dramatic Art (–1964)[2]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
IMDbIMDb

Gabrielle Drake (født 30. mars 1944 i Lahore) er en britisk skuespiller.

Drake ble født i Lahore i Britisk India (nå Pakistan) og bodde i flere land i Det fjerne østen (inkludert Burma der broren hennes, musikeren Nick Drake, ble født). Etter skolegang i England tilbragte hun noe tid i Paris som au pair.[trenger referanse]

Selv om Drake er en klassisk skolert skuespiller som har spilt mye av Shakespeare er hun kanskje mest kjent for rollen som løytnant Gay Ellis i science fiction-TV-serien UFO.[trenger referanse] I serien jobbet Ellis på månebasen, som var jordens første forsvarsverk mot invaderende romfartøy. Kostymet Drake og medskuespillerne hennes brukte inkluderte gråe «catsuits» og lilla parykker (grunnen til dette ble aldri forklart i serien). Hun var med i omtrent halvparten av de 26 episodene som ble produsert. Hun forlot serien midtveis for å prøve lykken andre steder. Blant de mer kjente filmene hun har medvirket i, er There's a Girl in My Soup mot Peter Sellers, Au Pair Girls og en fjernsynsfilmatisering av Hvem er Ernest.

Hun har også vært med i flere britiske TV-serier, blant andre Coronation Street, The Brothers, The Avengers, The Kelly Monteith Show, Crossroads og Inspektør Lynley. Etter fjernsynskarrieren har Drake spilt mer teater og har opptrådt på fjernsyn av og til.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 283381
  2. ^ www.rada.ac.uk

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]