Gabriel Fliflet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Gabriel Fliflet
Født 18. juli 1958 (59 år)
Åland
Far Albert Lange Fliflet
Søsken Andreas Fliflet
Yrke Jazzmusiker
Nasjonalitet Norge
Medlem av Fliflet/Hamre

Gabriel Fliflet (født 18. juli 1958Åland)[1] er en norsk musiker (vokal, trekkspill) kjent for sitt flerkulturelle musikkuttrykk og fra flere innspillinger. Han er bror til bass- og sagspiller Andreas Fliflet.

Han er oppvokst i Skåne og flyttet til Bergen seks år gammel. Fliflet ble med i Rimfakse (1975), Fri Flyt, samarbeidet med Shetlands-musikere som Willie Hunter og Peerie Willie Johnson. Videre har han arbeidet med Berit Opheim, Sondre Bratland og Nils Økland. Senere etablerte han Novgorod (Nygårds kvartett) som spiller populærmusikk fra områdene rundt Østersjøen.

Under navnet Fliflet/Hamre har han med perkusjonisten Ole Hamre siden 1991 turnert nasjonalt og internasjonalt. I kvartetten SALT (2006–) spiller han shetlandsk og vestnorsk folkemusikk med Maurice Henderson, Annlaug Børsheim og Olav Christer Rossebø. Fliflet komponerte bestillingsverket «Elvemot» til Osafestivalen på Voss 2006. Forøvrig har han drevet folkemusikk-bar i Bergen (1988–)[2] og er siden 1999 musikalsk vert på «Folkemusikklubben Columbi Egg» i Bergen.

Hans mor er opprinnelig finsk, og faren Albert Lange Fliflet f. 1908, har bl.a. gjort en bragd ved å oversette det finske nasjonaleposet Kalevala til et nynorsk som ligger nær Vest-Telemålet.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Fliflet/HamreKampenjazz. fra trekkspill.no
  2. ^ Verden i bagasjen Arkivert 31 desember 2007 hos Wayback Machine. av Trude Løtvedt, Studvest (2003)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]