Studvest

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Studvest
LandNorge
TypeStudentavis
FormatTabloid
Frekvens2 uke
Grunnlagt1945
PrisGratis
Redaktør(er)Astri Lovett Hageberg, Selma Turiddatter, Truls Skram Lerø
Ansvarlig redaktørErik Stolpestad
SpråkBokmål, nynorsk
HovedkvarterStudentsenteret, Bergen
Nettstedhttps://www.studvest.no/

Studvest er en studentavis som kommer ut i Bergen. Den dekker alle utdanningsinstitusjoner som hører innunder Sammen - Studentsamskipnaden på Vestlandet, deriblant Universitetet i Bergen, Norges Handelshøyskole, Høgskulen på Vestlandet, Kunst- og designhøgskolen i Bergen og Bergen arkitektskole. Avisen kommer ut annenhver uke (onsdager) med et opplag på 4000. Ansvarlig redaktør er Erik Stolpestad. Våren 2022 var Theodor Langston ansvarlig redaktør. Nyhetsredaktør er Astri Lovett Hageberg, kulturredaktør er Selma Turiddatter, foto- og layoutredaktør er Truls Skram Lerø og daglig leder er John Marius Bramley.[1] Velferdstinget Vest er utgiver av avisen, men står uten redaksjonelt ansvar.

Første utgave ble gitt ut 20. november 1945, da under navnet Ånd og Vilje. I 1961 skiftet avisa navn til Stud.Vest, som senere ble forenklet til Studvest. Ånd og Vilje var først og fremst et debattforum, og Stud.Vest kom i vanlig avisformat først i 1973. I 1995 begynte avisen å komme ut hver uke. Studvest er Norges nest eldste studentavis, etter trondheimsstudentenes Under Dusken som startet i 1914. Universitas i Oslo startet i 1946.

Avisen har tre redaktører ansatt på heltid, én redaktør i halv stilling og en redaksjon på over 50 frivillige journalister, fotografer, illustratører og layoutmedarbeidere.[2] Redaksjonen holder til i etasje 3+ på Studentsenteret i Bergen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Studvest. «Om avisen». Studvest. Arkivert fra originalen 15. juni 2015. Besøkt 2. juni 2015. 
  2. ^ Studvest (15. januar 2013). «Om avisen». Studvest. Arkivert fra originalen 16. januar 2013. Besøkt 15. januar 2013. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]