From Paris with Love

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
From Paris with Love
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 5. februar 2010
Prod.landFrankrike Frankrike
Lengde92 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørPierre Morel
ManusforfatterLuc Besson
MusikkDavid Buckley
Foran kamera
MedvirkendeJohn Travolta
Jonathan Rhys Meyers
Kasia Smutniak
Annen informasjon
Budsjett$52 million
Prod.selskapLions Gate Films
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

From Paris with Love er en engelskspråklig fransk actionfilm fra 2010 med John Travolta og Jonathan Rhys Meyers i hovedrollene. Manus er skrevet av Luc Besson, og den er regissert av Pierre Morel. Filmen ble vist på amerikanske kinoer den 5. februar 2010. Filmen ble sluppet på DVD i USA den 8. juni 2010, og den kom ut på DVD og Blu-ray i Storbritannia 2. august 2010.

Handling[rediger | rediger kilde]

James Reese (Jonathan Rhys Meyers) er ansatt som personlig assistent til USAs ambassadør i Frankrike. Han bor i Paris sammen med en vakker fransk kjæreste, og ved siden av er han ansatt i CIA på lavt nivå. Reese ønsker å bli ansatt på høyere nivå i CIA og får mer ansvar, og han blir partner med den hemmelige agenten Charlie Wax (John Travolta). Hans første oppgave er å få Wax løslatt fra forvaringen på en flyplass fordi det franske tollvesenet ikke vil la ham bringe favoritt-energidrikken sin inn i landet. Reese klistrer et stort klistremerke for diplomatisk immunitet på bagasjen til Wax som inneholder energidrikken, noe som gjør bagasjen hans immun mot toll og en eventuell karantene.

Etter å ha forlatt flyplassen viser Wax at boksene med energidrikk skjuler forskjellige delene til hans personlige skytevåpen, som han refererer til som "Mrs. Jones". Wax påstår at han har blitt sendt til Paris for å etterforske en narkotika-ring som var indirekte ansvarlig for drapet på en ung kvinne som tilfeldigvis var niesen til den amerikanske forsvarsministeren. Under etterforskningen avslører Wax at det faktisk ikke var noe overdose-dødsfall, og at deres egentlig mål er å finne ut hvor en gruppe pakistanske terrorister får penger fra. Bevisene fører dem til noen terrorister, og dette resulterer i en væpnet konfrontasjon hvor de fleste av terroristene blir nøytralisert.

Wax og Reese får vite at terroristene planlegger å infiltrere den amerikanske ambassaden i Paris under et toppmøte med eksplosiver skjult under en burka. Under jakten på flere ledetråder, finner de fotografier av Reese festet til en vegg. Wax oppdager at Reese sin forlovede Caroline (Kasia Smutniak) er en av terroristene. Når de konfronterer henne skyter hun Reese i skulderen og stikker av gjennom et vindu. En terrorist angriper en amerikansk bilkortesje på vei til toppmøtet ved ambassaden. Wax ødelegger bilen med en rakettkaster før den rekker å gjøre noe skade. I mellomtiden går Reese til toppmøtet og finner Caroline. Han prøver å få henne fra å sprenge seg selv i luften, og han erklærer hvor mye han elsker henne. Hun prøver å detonere eksplosivene uansett, og Reese må drepe henne. Wax forlater Paris kort tid senere, og Reese eskorterer ham til flyet. De spiller et parti sjakk rett utenfor døren til flyet, og legger fra seg sine håndvåpen ved siden av sjakkbrettet før de skal begynne spillet, Reese viser frem sin nye pistol, en Desert Eagle, til Wax sin beundring.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]