Frivillighet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Frivillig»)
2005

Frivillig er et begrep som ofte blir bruk for de som arbeider uten lønn eller noen annen form for økonomisk vederlag. Frivillig arbeid er gjerne knyttet til frivillige organisasjoner med samfunnsnyttig formål som for eksempel Norges Røde Kors eller Misjonsalliansen. Det arbeid som mange nedlegger for eksempelvis Wikipedia er også frivillig. Frivillig arbeid blir ofte kalt dugnad når flere går sammen for å utføre en oppgave, som å bygge en hytte eller rydde en gate.

Foruten personlig valg er det en rekke faktorer som motiverer en person til å arbeide gratis og uten lønn for en samfunnstjeneste. Mange frivillige nevner glede og tilfredsstillelse av å kunne bidra som motivasjon i stedet for lønn eller betaling. Dyade 4/2022 Frivillighetens kår - i Frivillighetens år[1] diskuterer hvordan frivilligheten er under press fra myndigheter, byråkratisering og markedet.

De frivillige organisasjonene, dannet den 19. september 2005, - samarbeidsforumet Frivillighet Norge

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Eirik Jensen red. (1. september 2022). «Frivillighetens kår - i frivillighetens år». Dyade (Årgang 54 år 2022). ISBN 978-82-91405-77-3. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]