Klubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Baren i Savile Club i London

En klubb er en organisasjon av mennesker forent av felles interesse eller mål. Det finnes klubber viet til hobbyer og idretter, sosiale aktiviteter, politiske og religiøse klubber og så videre.

Klubbtyper[rediger | rediger kilde]

Hobbyklubb[rediger | rediger kilde]

Hobbyer praktiseres for interesse og opplevelse, snarere enn finansiell belønning. Eksempler omfatter science fiction-klubber, modelljernbane, samling, kreative og kunstneriske sysler, sport og voksenopplæring. Å drive med en hobby kan føre til oppnåelse av betydelig dyktighet, kunnskap og erfaring. Personlig tilfredsstillelse er imidlertid målet.

Personlig klubb[rediger | rediger kilde]

Personlige Klubber er lignende Hobbyklubber. Disse klubbene drives av noen få nære venner. Disse vennene eller familiemedlemmene gjør ting de liker å gjøre sammen. Den kan til og med lage en personlig webside for klubben sin.

Hemmelig klubb[rediger | rediger kilde]

En hemmelig klubb er en klubb eller en organisasjon hvis aktiviteter, arrangementer, indre funksjoner eller medlemskap er skjult. Klubben kan, men trenger ikke forsøke å skjule sin eksistens. Betegnelsen ekskluderer vanligvis etterretningsorganisasjoner eller geriljakrig som skjuler sine aktiviteter og medlemskap men opprettholder offentlig tilstedeværelse.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Daraul, Arkon (6. november 2015). A History Of Secret Societies (engelsk). Pickle Partners Publishing. ISBN 978-1-78625-613-3.