Freeze Bomb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Freeze Bomb
orig. Death Dimension
Generell informasjon
SjangerScience fiction / Kampsport
Prod.landUSA
UtgivelsesårJuli 1978 (USA)
Lengde90 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense18 (video) (Norge)
Bak kamera
RegissørAl Adamson
ManusforfatterHarry Hope
ProdusentHarry Hope
KomponistChuck Ransdell
SjeffotografGary Graver
KlipperDan Seeger
Foran kamera
MedvirkendeJim Kelly
Harold Sakata
George Lazenby
Eksterne lenker

Freeze Bomb (Kjent i USA som Death Dimension) er en amerikansk science fiction- og kampsportfilm fra 1978 med Jim Kelly, Harold Sakata, George Lazenby, Terry Moore og Aldo Ray i hovedrollene. Regi er ved Al Adamson.

Den er også kjent under titler som Black Eliminator, The Kill Factor og Icy Death. Tittelen Freeze Bomb ble brukt i Skandinavia og store deler av Europa.

Handling[rediger | rediger kilde]

Professor Mason har oppfunnet en såkalt «frysebombe» for en gangster med tilnavnet "The Pig" (Harold Sakata). Mason forandrer imidlertid mening og tar sitt eget liv for å forhindre at bomben kommer i hendene på The Pig. Professorens kvinnelige assistent flykter av sted med planene, men blir jaget at hans lakeier. Detektiven Ask (Jim Kelly) kobles også inn i saken for å stoppe The Pig og beskytte kvinnen som har planen gjemt i en liten kapsel, innoperert i huden. Det oppstår en kamp på liv og død som blant annet kulminerer i en dødskamp mellom gangsterens beste karateekspert og Detektiven Ash.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

En lavbudsjett actionfilm med B-preg som hadde en viss popularitet på video på 1980-tallet. Nettstedet "eatmybrain.com" beskriver den som en såkalt «Blaxploitation» med innslag av action, Kung fu og science-fiction som for det meste er kjedelig.[1]

Filmen gikk rett på video i Norge og ble utgitt av Mayco rundt 1982.

I rollene[rediger | rediger kilde]

(utvalg)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Death Dimension». Eat My Brains. Besøkt 7. mai 2008. «but unfortunately Death Dimension turns out to be mostly dull.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]