Hopp til innhold

Frederic Remington

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Frederic Remington
Født4. okt. 1861[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Canton[5]
Død26. des. 1909[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (48 år)
Ridgefield[5][6]
BeskjeftigelseBilledhugger, kunstmaler, illustratør, skribent Rediger på Wikidata
Utdannet vedYale University
Art Students League of New York
Amon Carter Museum of American Art
NasjonalitetUSA
GravlagtEvergreen Cemetery[7]
Medlem avAmerican Academy of Arts and Letters

Frederic Sackrider Remington (født 4. oktober 1861 i Canton i staten New York i USA, død 26. desember 1909 i Ridgefield i Connecticut) var en amerikansk maler, illustratør og skulptør som er mest kjent for sine avbildninger av den amerikanske Vesten.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Detalj fra The Hunters' Supper, ca 1909
Coronado sets out to the North

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Remington ble født i Canton i staten New York, og tilbragte sin barndom der med jakt og hesteridning.[trenger referanse] Han begynte også å tegne fantasifigurer. Familien flyttet senere til Ogdensburg i samme delstat.

Remington studerte kunst ved Yale University, men var på denne tid mer interessert av amerikansk fotball og boksing enn av kunst.[trenger referanse] Etter at hans far døde flyttet han til Albany i staten New York.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Snart foretok han sin første reise vestover, og han ble forretningsmann i Kansas City. I 1884 giftet han seg og begynte også å studere kunst igjen på Art Students League of New York. Snart begynte han å forsøke å få illustrasjoner og tegninger med Ville Vesten-temaer publisert, hovedsakelig i forskjellige tidsskrifter. En stor del av hans tidlige arbeider ble trykket i tidsskriftene Collier's Weekly og Harper's Magazine.

I 1890 ble Remington krigskorrespondent og illustratør i den spansk-amerikanske krig, med oppdrag å sende illustrasjoner til William Randolph Hearsts avisimperium. Han ble snart lei av sin oppgave,[trenger referanse] men han rakk å bevitne slaget ved San Juan Hill.

Under den senere del av sitt voksne liv bodde han i New Rochelle og som gammel flyttet han til Ridgefield i Connecticut. Med tanke på att Remington er mest kjent for sine mange avbildninger av livet i den amerikanske Ville Vesten, var han selv der bare relativt kort tid, noen omganger på en måned eller så hver gang.[trenger referanse] Han kom akkurat tidsnok til å fange inntrykk av samfunn, mennesker og miljøer innen Vesten ble modernisert, og sporene av Ville Vesten-kulturen bare ble svake spor.[trenger referanse]

Remington var ved slutten av sitt liv ekstremt overvektig, og det førte med seg helseproblemer.[trenger referanse] Han døde etter en mislykket blindtarmsoperasjon som ga ham bukhinnebetennelse.

Film[rediger | rediger kilde]

I 1991 laget det statlige amerikanske TV-selskapet Public Broadcasting Service (PBS) en dokumentar om hans liv, Frederic Remington: The Truth of Other Days. Filmen inngår i den serie om fremstående amerikanske kunstnere, forfattere og skuespillere, American Masters.

Galleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Frederic-Remington, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøkt 3. mai 2014[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b RKDartists, «Frédéric Remington», RKD kunstner-ID 66234[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ a b Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ a b rkd.nl[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ rkd.nl[Hentet fra Wikidata]
  7. ^ Find a Grave[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]