Frederic Remington

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Frederic Remington
Frederic Remington.jpg
Født4. oktober 1861[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
CantonRediger på Wikidata
Død26. desember 1909[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (48 år)
RidgefieldRediger på Wikidata
Utdannet ved Yale University, Art Students League of New YorkRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Billedhugger, kunstmaler, illustratør, skribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av American Academy of Arts and LettersRediger på Wikidata

Frederic Sackrider Remington (født 4. oktober 1861 i Canton i staten New York i USA, død 26. desember 1909 i Ridgefield i Connecticut) var en amerikansk maler, illustratør og skulptør som er mest kjent for sine avbildninger av den amerikanske Vesten.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Detalj fra The Hunters' Supper, ca 1909.
Coronado sets out to the North.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Remington ble født i Canton i staten New York, og tilbragte sin barndom der med jakt og hesteridning.[trenger referanse] Han begynte også å tegne fantasifigurer. Familien flyttet senere til Ogdensburg i samme delstat.

Remington studerte kunst ved Yale University, men var på denne tid mer interessert av amerikansk fotball og boksing enn av kunst.[trenger referanse] Etter at hans far døde flyttete han til Albany i staten New York.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Snart foretok han sin første reise vestover, og han ble aforretningsmann i Kansas City. I 1884 giftet han seg, og begynte også å studere kunst igjen på Art Students League of New York. Snart begynte han å forsøke å få illustrasjoner og tegninger med Ville Vesten-temaer publisert, fremst i forskjellige tidsskrifter. En stor del av hans tidliga arbeider ble trykket i tidskriftene Collier's Weekly og Harper's Magazine.

I 1890 ble Remington krigskorrespondent og illustratør i den spansk-amerikanske krig, med oppdrag å sende illustrasjoner til William Randolph Hearsts avisimperium. Han ble snart lei av sin oppgave,[trenger referanse] men han rakk å bevitne slaget ved San Juan Hill.

Under den senere del av sitt voksne liv bodde han i New Rochelle og som gammel flyttet han til Ridgefield i Connecticut. Med tanke på att Remington er mest kjent for sina mange avbildninger av livet i den amerikanske Ville Vesten, var han selv der bare relatiavt kort tid, noen omganger på en måned eller så hver gang.[trenger referanse] Han kom akkurat tidsnok til å fange inntrykk av samfunn, mennisker og miljøer innen Vesten ble modernisert og sporene av Ville Vesten-kulturen ble bare svake spor.[trenger referanse]

Remington var ved sluttet av sitt liv ekstremt overvektig, og det førte med seg helseproblemer.[trenger referanse] Han døde etter en blindtarmsoperasjon som var mislykket og sp, gav ham bukhinnebetennelse.

Film[rediger | rediger kilde]

I 1991 laget det statlige amerikanske TV-selskapet Public Broadcasting Service (PBS) en dokumentar om hans liv, Frederic Remington: The Truth of Other Days. Filmen inggår i den serie om fremstående amerikanske kunstnere, forfattere og skueespillere, American Masters.

Galleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Encyclopædia Britannica Online, 9. okt. 2017, Frederic Remington, biography/Frederic-Remington
  2. ^ a b Gemeinsame Normdatei, 3. mai 2014
  3. ^ a b RKDartists, http://explore.rkd.nl/en/explore/artists/66234, Frédéric Remington, 66234
  4. ^ a b Autorités BnF, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb12182729d

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Frederic Remington – galleri av bilder, video eller lyd på Wikimedia Commons