Frederic Remington

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Frederic Remington
Frederic Remington.jpg
Født4. oktober 1861[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Canton[5]Rediger på Wikidata
Død26. desember 1909[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (48 år)
Ridgefield[5][6]Rediger på Wikidata
Utdannet ved Yale University, Art Students League of New York, Amon Carter Museum of American ArtRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Billedhugger[7][8], kunstmaler[7][8], illustratør[7][8], skribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av American Academy of Arts and LettersRediger på Wikidata

Frederic Sackrider Remington (født 4. oktober 1861 i Canton i staten New York i USA, død 26. desember 1909 i Ridgefield i Connecticut) var en amerikansk maler, illustratør og skulptør som er mest kjent for sine avbildninger av den amerikanske Vesten.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Detalj fra The Hunters' Supper, ca 1909.
Coronado sets out to the North.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Remington ble født i Canton i staten New York, og tilbragte sin barndom der med jakt og hesteridning.[trenger referanse] Han begynte også å tegne fantasifigurer. Familien flyttet senere til Ogdensburg i samme delstat.

Remington studerte kunst ved Yale University, men var på denne tid mer interessert av amerikansk fotball og boksing enn av kunst.[trenger referanse] Etter at hans far døde flyttete han til Albany i staten New York.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Snart foretok han sin første reise vestover, og han ble aforretningsmann i Kansas City. I 1884 giftet han seg, og begynte også å studere kunst igjen på Art Students League of New York. Snart begynte han å forsøke å få illustrasjoner og tegninger med Ville Vesten-temaer publisert, fremst i forskjellige tidsskrifter. En stor del av hans tidliga arbeider ble trykket i tidskriftene Collier's Weekly og Harper's Magazine.

I 1890 ble Remington krigskorrespondent og illustratør i den spansk-amerikanske krig, med oppdrag å sende illustrasjoner til William Randolph Hearsts avisimperium. Han ble snart lei av sin oppgave,[trenger referanse] men han rakk å bevitne slaget ved San Juan Hill.

Under den senere del av sitt voksne liv bodde han i New Rochelle og som gammel flyttet han til Ridgefield i Connecticut. Med tanke på att Remington er mest kjent for sina mange avbildninger av livet i den amerikanske Ville Vesten, var han selv der bare relatiavt kort tid, noen omganger på en måned eller så hver gang.[trenger referanse] Han kom akkurat tidsnok til å fange inntrykk av samfunn, mennisker og miljøer innen Vesten ble modernisert og sporene av Ville Vesten-kulturen ble bare svake spor.[trenger referanse]

Remington var ved sluttet av sitt liv ekstremt overvektig, og det førte med seg helseproblemer.[trenger referanse] Han døde etter en blindtarmsoperasjon som var mislykket og sp, gav ham bukhinnebetennelse.

Film[rediger | rediger kilde]

I 1991 laget det statlige amerikanske TV-selskapet Public Broadcasting Service (PBS) en dokumentar om hans liv, Frederic Remington: The Truth of Other Days. Filmen inggår i den serie om fremstående amerikanske kunstnere, forfattere og skueespillere, American Masters.

Galleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Frederic-Remington, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøkt 3. mai 2014
  3. ^ a b RKDartists, «Frédéric Remington», RKD kunstner-ID 66234
  4. ^ a b Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015
  5. ^ a b rkd.nl
  6. ^ rkd.nl
  7. ^ a b c vocab.getty.edu
  8. ^ a b c www.getty.edu

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]