Freddy vs. Jason

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Freddy VS. Jason
Generell informasjon
SjangerSkrekkfilm
Utgivelsesår2003
Prod.landUSA
Lengde98 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRonny Yu
ManusforfatterDamian Shannon
MusikkGraeme Revell
Foran kamera
Hovedrolle(r)Monica Keena
Kelly Rowland
Jason Ritter
Annen informasjon
Prod.selskapNew Line Cinema
Premiere15. august 2003
Eksterne lenker

Freddy VS. Jason er en amerikansk slasher-film, publisert i 2003.

Regissør var Ronny Yu, og manus ble skrevet av Damian Shannon og Mark Swift. Dette var en crossover mellom film-seriene A Nightmare on Elm Street og Friday the 13th. Antagonistene Freddy Krueger og Jason Voorhees blir introdusert i samme film, etter at Freddy klarer å vekke Jason Voorhees til live igjen fra Helvete. Handlingen ble lagt til etter filmen Jason Goes to Hell: The Final Friday (fra 1993) og var en av de aller siste filmene fra begge film-seriene.

Freddy VS. Jason ble først publisert i USA, den 15. august 2003.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Freddy Krueger.

Freddy Krueger, nå fullstendig maktesløs fordi alle innbyggerne i hjem-byen Springwood for lengst har glemt ham, bruker alle sine gjenværende krefter for å gjenopplive Jason Voorhees fra Helvete. Freddy ser ut til å ta form som moren til Jason Voorhees, for å manipulere Jason til å gå etter alle innbyggerne i Springwood for å skape panikk og frykt. På denne måten planlegger Freddy å gjenvinne alle hans egne tidligere krefter.

I mellomtiden overnatter Lori Campbell, som bor sammen med hennes far en enkemann, sammen med vennene Kia og Gibb. De får senere selskap av Trey, Gibb sin kjæreste og vennen Blake. Men Jason Voorhees kommer seg inn i huset og myrder Trey, men politiet mistenker Freddy. Etter et mareritt våkner Blake og oppdager sin far drept av Jason - som deretter dreper Blake også. Men politiet nekter å offentlig innrømme hvem som egentlig stod bak drapene, i håp om å skjule at Freddy Krueger kan ha kommet tilbake til området igjen.

Samtidig må Loris tidligere kjæreste Will Rollins og vennen Mark Davis, som er institusjonalisert ved Westin Hills psykiatriske sykehus. Men en melding på nyhetene om de nylige drapene i Springwood får dem til å flykte fra institusjonen for å reise tilbake til byen i håp om å advare Lori angående Freddy Krueger. Men den kvelden deltar Lori og de andre på en sammenkomst i en kornåker. Freddy forsøker å drepe Gibb i et mareritt, men Jason dreper henne først i den virkelige verden - noe som gjør Freddy irritert.

Will, Lori og Kia slipper unna marerittet sammen med en nerd, Charlie Linderman, og Bill Freeburg. Men Mark blir kort tid senere drept av Freddy. Politibetjent Scott Stubbs tar kontakt med Lori og de andre vennene hennes, som forsøker å finne ut hva Freddy egentlig planlegger. Jason dukker opp kort tid senere og tar livet av Stubbs. Tenåringene planlegger deretter å trekke Freddy Krueger fra drømmeverdenen til den virkelige verden og tvinge ham til å slåss mot Jason Voorhees - samt bringe den bevisstløse Jason til den nå forlatte innsjøen Crystal Lake fra Friday the 13th-serien.

Freddy Krueger må slåss mot Jason i en drømmeverden, hvor han oppdager at Jason fremdeles er livredd for vann som følge av hans død ved å drukne som barn. Han bruker vann for å gjøre Jason maktesløs, men Lori forsøker å sovne for å få tak i Jason igjen. Jason våkner deretter ved den virkelige sommerleiren Crystal Lake. Lori blir vekket igjen og trekker Freddy inn i den virkelige verden, hvor han blir konfrontert av Jason.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Jason Voorhees.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]