Forsvarets forum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Forsvarets forum
Forsvarets forum logo.svg
LandNorge
TypeMagasin
UtgiverForsvarsstaben
Redaktør(er)Erling Eikli
Ansvarlig redaktørStian Eisenträger
Opplag80 000[trenger referanse]
Lesertall130 000[trenger referanse]
HovedkvarterOslo
ISSN0809-845X
Nettstedhttp://www.fofo.no/

Forsvarets forum (tidligere Mannskapsavisa og Forsvarsforum) er et magasin og nettside som skriver om det norske forsvaret, samt forsvars- og sikkerhetspolitikk. Magasinet produseres etter journalistiske prinsipper, og er underlagt Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Lov om redaksjonell uavhengighet og ansvar i redaktørstyrte journalistiske medier (medieansvarsloven). Forsvarets forum er utgitt av Forsvarets fellestjenester på oppdrag fra forsvarssjefen.[1]

Magasinet kommer ut seks ganger i året. På det meste kom det ut 22 ganger i året. I tillegg fikk magasinet nye nettsider i 2017, som en del av en større satsning på nettjournalistikk. I 2018 vant bladet fagpresseprisen «Årets fagblad»[2]. Opplaget er i 2018 på omkring 65 000 eksemplarer, men ifølge en undersøkelse Ipsos har foretatt, leses bladet av omlag 130 000.[trenger referanse] Forsvarets forum gir også ut podkasten «Krig & Sånn» som lages av journalist Silje Kampesæter, sammen med produksjonsselskapet Både Og[3].

Ansvarlig redaktør er Stian Eisenträger[4]. Han tok over etter Tor Eigil Stordahl i august 2020. Erling Eikli er redaktør, Paal Ravnaas er redaksjonssjef og Ole Kåre Eide er digitalredaktør. Magasinet har til sammen ti årsverk[5].

I 2017 ble publikasjonen foreslått nedlagt. Forsvarsstaben hadde gjennomført en intern kostnadsutredning som førte til at den ønsket å legge ned bladet. Utvalget var satt sammen av ni medlemmer. Sju av disse arbeidet, eller hadde arbeidet, med Forsvarets kommunikasjonsapparat[6]. Planene møtte imidlertid motstand.[7] Samme år fremgikk det i et brev fra Forsvarsdepartementet til Forsvarsstaben at Forsvarets forum skulle bestå. Det var det eneste punktet på listen over anbefalinger, hvor departementet, med Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide (H) i spissen, gikk imot stabens utvalg[8].

Hovedredaksjonen holder til på Akershus festning i Oslo. I tillegg har redaksjonen et kontor på Bardufoss.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]