Forfølgelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Forfølgelsen
Generell informasjon
SjangerDrama
Prod.landNorge Norge
UtgivelsesårNorge 1981
Lengde93 min.
SpråkNorsk
Bak kamera
RegissørAnja Breien
ManusforfatterAnja Breien
ProdusentGunnar Svensrud
KomponistArne Nordheim
SjeffotografErling Thurmann-Andersen
Foran kamera
MedvirkendeLil Terselius
Bjørn Skagestad
Anita Björk
Ella Hval
Espen Skjønberg
Lars Andreas Larssen
Jorunn Kjellsby
m.fl.
FilmselskapNorsk Film
SFI
Eksterne lenker

Forfølgelsen er en norsk spillefilm fra 1981, regissert av Anja Breien. Den handler om en ung kvinne på 1600-tallet som flytter til en fjellbygd og tar seg arbeid der. Hun viser seg å være en sterk og driftig kvinne, noe som gjør at hun får bygda mot seg. De mistenker henne nemlig for å stå i ledtog med djevelen.

Handling[rediger | rediger kilde]

En gang på 1600-tallet kommer en ung kvinne til en fjellbygd på Vestlandet. Hun heter Eli Laupstad (Lil Terselius) og hun slår seg ned på en liten husmannsplass. Så tar hun seg arbeid på en storgård i bygda. Eli forelsker seg snart i den unge mannen, Aslak Gimra (Bjørn Skagestad), og han får hennes kjærlighet og gunst. Hun viser seg å være en sterk, driftig kvinne og snart begynner ryktene å gå i bygda. Bygda synes nemlig det blir for mye nytt og fremmed for dem, det er uvant for bygda å se en kvinne som er så sterk og selvstendig. De mistenker snart Eli for å stå i ledtog med djevelen for de tror at hun har overnaturlige evner. Aslak begynner på sin side også å tro at hun har brukt magi for å tiltrekkes ham. Nå begynner bygda å forfølge Eli Laupstad og det med øvrighetens velvillighet og hjelp.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Filmen fikk terningkast 3 i VG, terningkast 4 i Arbeiderbladet og 5 i Aftenposten.

I rollene[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

norske filmstubbDenne norske filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.