Forbannelsen 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Forbannelsen
orig. The Grudge 3
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 12. mai 2009
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde90 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiToby Wilkins
ProdusentTakashi Shimizu
Sam Raimi
ManusforfatterBrad Keene
MusikkSean Mchahon
Foran kamera
MedvirkendeJohanna Braddy
Gil McKinney
Shawnee Smith
Matthew Knight
Marina Sirtis
Beau Mirchoff
Annen informasjon
Budsjett$5 million
Prod.selskapStage 6 Films
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Forbannelsen 3 (The Grudge 3) er en amerikansk skrekkfilm fra 2009, og den tredje filmen i The Grudge-filmserien. Den ble utgitt på DVD i Nord-Amerika 12. mai 2009.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Jake (den eneste overlevende fra The Grudge 2) er innlagt ved et mentalsykehus etter hendelsene i den forrige filmen. Legen hans, Dr. Francine Sullivan, holder ham noen ganger låst inne, fordi han prøver å rømme flere ganger. Men Jake trygler henne om ikke å låse ham inne fordi han er livredd for at spøkelset Kayako skal komme etter ham, og han ikke har noen rømningsveier hvis døren til rommet hans er låst. Mens han ligger på sengen sin, hører han at Kayako er der. Han hamrer på døren for å slippe ut. Kayako griper Jake, og kaster ham rundt i rommet.

Sullivan følger med på overvåkningskamera. Hun lurer på hva Jake gjør mot seg selv, for Kayako kan ikke sees på filmen. Da legen kommer til rommet hans, er Jake død med hvert eneste bein i kroppen ødelagt. I tillegg er håndleddet hans kuttet over, og det er blod overalt. Nyheten om Jakes død når en ung kvinne i Tokyo som heter Naoko. Hun er søsteren til Kayako, og blir mobbet av sine kolleger på grunn av dette. En dag finner hun en krenkende og sjikanerende beskjed på skrivebordet sitt, sammen med en avis-artikkel om Jakes død. Naoko bestemmer seg for å stoppe forbannelsen en gang for alle, og hun reiser til USA.

Samtidig blir bygård fra den forrige filmen utsatt for omfattende renovering, i et forsøk på å få inn flere leietakere. Eier av bygningen – Max, hans to søstre Lisa og Rose, samt den eldre kvinnen Gretchen - er noen av de veldig få som fremdeles bor i bygningen. Naoko møter Max, og sier at hun ønsker å flytte inn i bygningen. Samme kveld, lager Gretchen ett maleri av Rose. Da Gretchen rydder opp maleri-utstyret sitt, hører hun en klaprende lyd som kommer fra rommet hvor maleriet av Rose henger. Idet hun skal sjekke hva som står bak lyden, finner hun maleriet ødelagt på gulvet. I det hun ser på maleriet, erstatter ansiktet til Kayako bildet av Rose, og Gretchen mister maleriet i skrekk. Plutselig begynner svarte dråper å falle fra ett maleri som henger på veggen, og Gretchen ser på i sjokk. Dette blir til en kaskade av svart hår, og Kayako kryper ut av maleriet og dreper Gretchen.

Senere blir Dr. Sullivan drept av Kayako, og Naoko vil ha med Lisa og Rose på en eksorsisme. De nekter, men oppdager snart at Max er besatt av onde ånder. De blir med på en seremoni, og Naoko sier at de må drikke Kayakos blod som inneholder forbannelsen. Seremonien blir avbrutt av ånden, i Max sin kropp. Den besatte Max dreper Naoko. Rose drikker Kayakos blod. Da tar forbannelsen slutt, og Kayako forsvinner. Max blir angrepet av Naokos gjenferd, og han dør. Etter å ha hørt skrikene til Max, kontakter Lisa politiet. Filmen avsluttes med at likene blir lagt i likposer og kjørt vekk, mens Lisa og Rose sitter i en sykebil. Rose sier at hun er redd, og Lisa gir henne en klem. Kameraet snur seg rundt, og viser at Rosa egentlig er Kayako. Hun stirrer rett inn i kameraet, og kommer med dødsralling i det filmen kutter til svart.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]