Fiskebåt (organisasjon)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fiskebåt
TypeForening/lag/innretning
Org.nummer958 750 595
Stiftet20. februar 1995[1]
LandNorge
HovedkontorÅlesund
OpprinnelseFiskebåtredernes Forbund
Undergrupper3 regionlag
Nettstedhttps://fiskebat.no/

Fiskebåt (tidligere Fiskebåtredernes Forbund) er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for den norske havfiskeflåten. Fiskebåt har hovedkontor i Ålesund og avdelingskontor i Tromsø og Bergen.[2]

Fiskbåt arbeider etter følgende visjon: «En miljøvennlig og lønnsom fiskeflåte som leverer sunn mat fra bærekraftige bestander i verdens reneste havområder.»[trenger referanse]

Organisasjonen, som ble stiftet i 1946, skiftet i 2013 navn fra Fiskebåtredernes Forbund til Fiskebåt. Orgnaisasjonen har rundt 180 medlemsfartøy (2017).[2] Forbundet er tilsluttet Norges Fiskarlag. Styreleder i Fiskebåt er Jonny Berfjord og administrerende direktør er Audun Maråk.

Medlemsfartøyene i Fiskebåt er fra 2014 organisert i tre regionlag, Fiskebåt Nord, Fiskebåt Vest og Fiskebåt Sør.

De viktigte arbeidsområdene til Fiskebåt er: Bi- og multilaterale fiskeriavtaler, som blant annet omfatter reguleringer av fisket i internasjonalt farvann og nasjonale reguleringer av fiskeriene, blant annet fordeling av kvoteandeler mellom grupper. Andre arbeidsområder er næringsøkonomiske saker (skatter og avgifter mv.) og rekruttering til yrkene i havfiskeflåten, blant annet utdanningsspørsmål.

Tarifforhandlinger med arbeidstakerorganisasjonene (Norsk Sjømannsforbund, Det norske maskinistforbund, Norsk Sjøoffisersforbund).

Bistand til medlemmene i enkeltsaker, både næringspolitisk og som arbeidsgiver.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ w2.brreg.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Jon Gisle (2. november 2015). «Fiskebåt». Store norske leksikon. Besøkt 5. desember 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]