Finansportalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Finansportalen er en offentlig nettjeneste levert av Forbrukerrådet og har som mål å gi forbrukere makt og mulighet til å ta gode valg i markedet for finansielle tjenester. Portalen er et informasjonsverktøy som hjelper forbrukerne til å sammenlikne priser og betingelser på finansielle produkter innen bank, forsikring, betalingsformidling til utlandet (migrantoverføring) og verdipapirfond fra leverandører i det norske markedet.

Ettersom Finansportalen skal bistå brukerne ved å presentere alternative tilbydere i finansmarkedet, er det naturlig at portalen presenterer priser som gjelder ved flytting av tjenester. Rentebetingelser som presenteres i finansportalen.no skal derfor være de som er trådt i kraft overfor nye kunder.

Hovedmålgruppen for finansportalen er forbrukere. Sekundærmålgruppen er økonomijournalister slik at de kan bruke portalen når de skal formidle økonomiinformasjon gjennom sine kanaler.

Finansportalens innhold er vernet etter åndsverklovens bestemmelser. Gjenbruk av tekster, kataloger, tabeller, prislister etc. i andre trykte eller digitale media forutsetter at finansportalen.no oppgis som kilde. Finansportalen stiller alle data gratis til rådighet for de som vil lage egne kalkulatorer og prislister. Gjengivelse av Finansportalens prislister i næringsøyemed forutsetter at man på forhånd har inngått distribusjonsavtale med Finansportalen.

Redaktør og daglig leder for Finansportalen er Elisabeth Realfsen. Finansportalen holder til i Forbrukerrådets hovedkontor i Oslo og er en avdeling med tilsammen 5 ansatte.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Forslag til etablering av Finansportalen ble lagt frem av en arbeidsgruppe med deltakere fra Forbrukerrådet, Forbrukerombudet og Finanstilsynet (da kalt Kredittilsynet) i 2004. I statsbudsjettet for 2007 bevilget regjeringen penger til etableringen av en finansportal. Den 14. januar 2008 ble Finansportalen åpnet og i desember samme år vant Finansportalen Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) sin kåring av årets offentlige tjeneste.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]