Hopp til innhold

Aludyne Norway

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Farsund Aluminium Casting»)
Aludyne Norway
Aludyne Norway sett fra utsiden. Resepsjon i front, fabrikkbygg bak.
Org.formAksjeselskap
Org.nummer919789891
Etablert1996
MorselskapAludyne
HovedkontorFarsund
LandNorge
AdresseVollmonaveien 7, 4550 Farsund
Nettstedwww.chassix.no
www.aludyne.no

Aludyne Norway er et norsk industriselskap. Det ble grunnlagt i 1996 som et underselskap av Alcoa og ble et eget selskap i 2010. Selskapet holder til i Farsund kommune i Lundevågen Industripark, og ligger vegg i vegg med Alcoa Lista som leverer deler av råmaterialet til produksjonen ved fabrikken.

Bedriften har byttet navn en rekke ganger, fra Alcoa til Casting Technologies Farsund (CTF) til Farsund Aluminium Casting (FAC) til BENTELER Farsund til Chassix Norway til dagens Aludyne Norway[1].

Aludyne Norway produserer solid og lett aluminiumsstøpegods til bruk i bilindustrien med lavtrykksstøpeteknologien VRC/PRC. Produktene leveres til kunder som Jaguar Land Rover, Daimler, BMW, Porsche, Ferrari og Bentley.

Aludyne har to ganger blitt nominert som årets støpeselskap, en gang i 2004 og igjen i 2010. I 2011 vant de Teknisk Ukeblads pris for Årets Ingeniørbragd[2].

Fabrikken fikk Smelteverksindustriens Forbedringspris for 2019 av Norsk Industri[3] for god utvikling i sikkerhet, HMS-fokus, kompetanseutvikling av ansatte, ergonomitiltak gjennom høyautomatisering av produksjonslinjer og energiledelse.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Aludyne. «Chassix Announces New Name to Reflect Brand Evolution». www.prnewswire.com (engelsk). Besøkt 2. oktober 2019. 
  2. ^ «Farsund Aluminium Casting står bak Ingeniørbragden 2011». Tu.no (norsk). 15. desember 2011. Besøkt 2. oktober 2019. 
  3. ^ «Verdige vinnere av Norsk Industris HMS-priser». www.norskindustri.no (norsk). Besøkt 6. mai 2021. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]