Farouk Kaddoumi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Farouk Kaddoumi
Fødtaugust 1931Rediger på Wikidata
Jinsafut (Palestinamandatet)
BeskjeftigelsePolitiker, partisan Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversitetet i Kairo
American University in Cairo
PartiFatah
NasjonalitetPalestina

Farouk Kaddoumi (arabisk: فاروق القدومي) (født 10. august 1931 ved NablusVestbredden), også kjent som Abu al-Lutf, er en palestinsk generalsekretær i Fatahs sentralkomité og PLOs politiske avdeling i Tunisia.

I 1960 begynte Kaddoumi i Fatah sin avdeling i De forente arabiske emirater. I 1965-1966 arbeidet han for Helsedepartementet i Kuwait, men i 1966 ble utvist fra landet på grunn av anti-statlige aktiviteter knyttet til PLO. Etter 1973 ledet Kaddoumi sin egen politiske avdeling i Damaskus, Syria. Kaddoumi har bodd i Tunis siden tidlig på 1980-tallet, hvor PLO hadde sin base etter at de evakuerte fra Libanon.

Etter at Osloavtalen ble underskrevet i 1993, som han var imot og anså som et svik mot PLO, nektet Kaddoumi å flytte til de palestinske territoriene sammen med resten av ledelsen i PLO. Fra eksil fortsatte Kaddoumi å argumentere for en hardere holdning overfor Israel. Han satt på sidelinjen av palestinsk politikk i over et tiår, ettersom sentrum av den politiske makten ble flyttet til Gaza og deretter til Ramallah.