Farfar (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Farfar
Generell informasjon
SjangerKomiserie
Prod.landNorge
Sendeår2020–
Sesonger2
Episoder20 (oktober 2021)
Lengde20 min. (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
MedvirkendeOle Christoffer Ertvaag, Sven Nordin, Janne FormoeRediger på Wikidata
Bak kamera
RegiLine Grünfeld
Sending
Periode12. sep. 2020
TV-kanalTV 2 Direkte
Eksterne lenker
IMDb

Farfar er en norsk komiserie som har gått på TV 2 siden 2020. Serien handler om en ganske normal familie på fem, mor, far og tre barn, som plutselig får besøk av farfaren som de ikke har sett på mange år og som trenger ett sted å bo.

Seertall og mottakelse[rediger | rediger kilde]

Premieren ble sett av 402 000 som fulgte sendingen på lineær-TV og ytterligere 211 000 så episoden i reprise, i opptak eller på TV 2 Sumo.[1] VG ga serien terningkast to[2]; NRKs anmelder var litt mer positiv og ga serien terningkast tre.

Episodeoversikt[rediger | rediger kilde]

Sesong 1 (2020)[rediger | rediger kilde]

Episode nr Navn på episode Beskrivelse av episode
1 Farfar kommer Johnny har en plan om å flytte inn hos sønnen Steinar, men for å få det til, må han vise at han kan være til både glede og nytte for familien.
2 Husregler Det blir kaos i heimen når Johnny flytter inn og Steinar må innføre husregler. Dette blir ikke tatt godt imot av resten av familien, som gir Steinar kallenavnet «diktatoren».
3 Demens Steinar forbereder seg på det verste når Mari slår fast at Johnny har blitt dement. Sannheten er en helt annen, men fremdeles ganske rystende.
4 Pizza-ovn Steinar er en mester til å bake italiensk surdeigspizza, men kan han mure sin egen pizzaovn? Det har ingen tro på, så Steinar må bevise at han er mann nok for oppgaven.
5 Steinars bursdag Steinar har bursdag og ønsker seg en feiring utenom det vanlige. Men siden resten av familien har glemt bursdagen hans, blir dagen nettopp det.
6 Evig trofast Johnny kjeder seg på sidelinjen på Milles fotballkamper, og vil få Mille til å melde overgang til et annet lag der det alltid er fest. På hjemmebane er Steinar klar for å sterilisere seg, helt til han oppdager at Mari har et litt annet syn på fremtiden enn ham.
7 Jakt Johnny har nedlagt mange damer i sitt liv, men har han felt like mange elg? Johnny skal vise sine ferdigheter i skogen sammen med Adrian og Steinar.
8 Steinars gjestebud Johnny innser at han har tatt seg vann over hodet når han får fint damebesøk i kjellerstua. Den eneste måten han kan sjarmere henne på, er å få hjelp av Steinar.
9 Farfar på eventyr Johnny har en ny dame i kikkerten, men får konkurranse fra uventet hold. Har Johnny for første gang møtt sin overmann?
10 Caveman-løpet Steinar melder seg på en triatlon for å sette Maris eksmann på plass. Heldigvis har Johnny bakgrunn som trener. Akkurat hva slags type trener han er, velger Johnny å holde for seg selv.

Sesong 2 (2021)[3][rediger | rediger kilde]

Episode nr Navn på episode Beskrivelse av episode Vist første gang
1 Nye naboer Når nabohuset til Steinar og Mari blir lagt ut for salg, ser de en mulighet til å skaffe seg nye drømmenaboer. Planen slår kontra og de må få hjelp av Johnny til å skremme bort verdens verste par. 27. august 2021
2 Maris mor flytter inn Maris mor Sissel, kommer på overraskende besøk. Når Johnny faller pladask for Sissel, frykter Mari at hun og Steinar skal bli stesøsken. 27. august 2021
3 Fotballkveld Johnny er ihuga fotballsupporter og gleder seg til å se cupfinalen på tv. Men når Steinar, som ikke kan en døyt om fotball bestemmer seg for å bli med på cupfinale-planene, blir Johnny nødt til å riste ham av seg.
4 Pappaminnet Johnny vil vise Steinar at han er en ærlig type som ikke bare går for kjappe løsninger og hvite løgner. Men når Mille bruker skitne triks for å få en katt, blir det vanskelig for Johnny å holde seg til sannheten.
5 Bestefarkrigen Johnny hilser på Maris far for første gang, og det oppstår krig mellom farfar og morfar om hvem som fortjener ærestittelen «bestefar».
6 Alene hjemme Johnny har avtalt et hett damebesøk, og for å imponere, har sagt at han eier og bor i huset alene. Problemet er at Mari og Steinar insisterer på å være hjemme.
7 Ferietur i Italia Mari og Steinar har blitt dumpet av et vennepar, og sommerferien står i fare å bli kansellert. For å rekruttere et nytt reisefølge, må Steinar gjøre seg mer attraktiv. Det vil si å være mindre seg selv.
8 Pølsemakkere Johnny mistenker at Mari går bak ryggen til Steinar, men i virkeligheten er det Steinar som er utro, på et noe utradisjonelt vis.
9 Kunstig Befruktning Steinar vil hjelpe en studievenninne med sæddonasjon, men har sterilisert seg. Det har ikke Johnny, og han står parat til å hjelpe.
10 Rombyttet Johnny lopper barnebarna for sparepenger i pokerspill. Dette synes Steinar ingenting om, men Johnnys straff slår tilbake på Steinar.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ NTB. «Sven Nordins nye «Farfar» appellerte til TV-titterne». Kulturplot. Besøkt 21. februar 2021. 
  2. ^ «TV-anmeldelse «Farfar»: Bestefar-degenerasjonen». www.vg.no. Besøkt 21. februar 2021. 
  3. ^ play.tv2.no https://play.tv2.no/programmer/humor/farfar/. Besøkt 2. september 2021.