Faith Lehane

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Faith Lehane
Eliza Dushku lk.jpg
Født14. desember. 1980
Boston
Nasjonalitet USA
Aktivert12. mai. 1998 – (den neste i linjen etter Kendra Young)
ForeldreGeorge Patrick Lehane. Mor ukjent
StatusI live
KlasseVampyrjeger
EvnerDe vanelige kreftene til en vampyrjeger, videreutviklet gjennom trening og erfaring.
Antall episoder20 i Buffy, vampyrenes skrekk, 6 i Angel
Første opptreden«Faith, Hope & Trick» Sesong 3. ep. 3
Spilt avEliza Dushku
Sarah Michelle Gellar
Whitney Thompson

Faith Lehane er en fiktiv person fra fjernsynsserien Buffy, vampyrenes skrekk (originaltittel Buffy the Vamyreslayer).

Faith er en vampyrjeger som ble aktivert etter at Kendra Young ble drept av Drusilla i 1998, og er den siste jegeren som ble aktivert ved hjelp av den originale linjen før den opphørte våren 2003.

Født i Boston, Massachusetts, hadde Faith en vanskelig oppvekst som førte til at hun fikk tillits- og følelsesmessige problemer. Selv om hun fant noe form for stablilitet med vokteren sin Diana Dormer. Faith Flyktet til Sunnydale da Dormer ble brutalt drept av vampyren Kakistos og ble venn og alliert med Buffy Summers og «Scooby gjengen». Men etter flere hendelser endte hun på den mørke siden sammen med ordfører Wilkins og hjalp han med forbredelsene til oppstigningen. I Wilkins fant hun endelig den farsfiguren hun alltid hadde lengtet etter. Dagen før den store kampen på uteksamineringsdagen ble Faith kritisk såret av Buffy og havnet i en åtte måneder lang koma.

Selv om hun fortsatte å lage problemer i Buffy sitt liv og forsøkte å drepe Angel i Los Angeles på oppdrag fra Wolfram & Hart, hadde Faith begynt å angre på sine tidligere handlinger og overga seg, med hjelp fra Angel til L.A.P.D. for endelig å møte konsekvensene. Tre år senere brøt hun seg ut av fengsel for å hjelpe Angel Investigations i å fange Angelus. Senere ble hun med Willow Rosenberg tilbake til Sunnydale for å hjelpe Buffy i kampen mot den eldste ondskapen (The First). Hun ble til og med valgt til leder da gjengen mistet troen på Buffys lederegenskaper, men Buffy ble akseptert tilbake da Faiths første plan sendte henne selv og flere potensiele inn i en nesten fatal felle.

Etter at The First var beseiret og alle potensielle vampyrjegere hadde blitt aktivert verden over, stasjonerte hun seg først ved den nye jegerorganisasjonen i Cleveland og senere jobbet hun sammen med Rupert Giles for å hindre at flere vampyrjegere gikk over på den mørke siden som hun selv en gang hadde gjort. Etter Twilightkrisen og enden på all magi, som også førte til Giles sin død, arvet hun alt fra Giles etter ønske i testamentet hans.

Hun stasjonerte seg så i London hvor hun ledet en Londonbasert jegerorganisasjon samtidig som hun samarbeidet med Angel for å bringe Giles tilbake. Etter at de reddet Giles hjalp hun Angel å stoppe Whistlers planer om å drepe millioner av mennesker for å ‘’redde verden’’. Etter det bestemte Faith seg for å forlate Angel og London siden hun trengte tid for seg selv og få orden på livet sitt.