Hopp til innhold

FC Unirea Urziceni

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Unirea Urziceni
Fotbal Club Unirea Voluntari Urziceni
Nettsidehttp://www.fcunirea.ro/
Idrettsgren(er)Fotball
HjemmebaneTineretului Stadion,
Urziceni
Kapasitet7 000
LigaRumensk Liga I
LandRomania
StedUrziceni
Annet2009/10:
Ble nummer to i ligaen
Administrasjon
HovedtrenerIsraels flagg Ronny Levy
Hjemmedrakt
Bortedrakt

FC Unirea Urziceni er en rumensk fotballklubb fra byen Urziceni. Klubben ble grunnlagt i 1954, men det var først etter tusenårsskiftet at klubben gjorde sin inntreden på det øverste nivået. Klubbens nåværende stadion, Tineretului, ble åpnet i 1976. På grunn av blant annet lav tilskuerkapasitet spiller Unirea Urziceni Mesterliga- og Europaligaksmper på Stadionul Ghencea i București.

Historie[rediger | rediger kilde]

Unirea Urziceni var ikke noen kjent klubb i starten, men i 1988 imponerte de ved å ta seg til åttendedelsfinalen i cupen. To sesonger senere ble de nummer to i Divizia C og rykket opp til Divizia B. Etter å ha falt ned en divisjon igjen, kom de tilbake ved å vinne Divizia C i 2002/03. I sesongen 2005/06 tok de steget opp til den øverste divisjone etter å ha vunnet opprykksplayoff mellom toerne i alle tre avdelingene i Divizia B. Den påfølgende sesongen var klubbens første i Liga I, men de klarte seg bra og ble nummer ti. Fremgangen fortsatte i 2007/08 med en femteplass i ligaen og sølv i cupen.

I 2008/09 hadde Unirea Urziceni en meget god sesong og vant ligaen. Laget tok over ledelsen tre kamper før slutt og vant tre poeng foran Timișoara. Dermed kvalifiserte de seg til Mesterligaen 2009/2010. De startet i gruppespillet og presterte ganske bra. Laget vant to kamper og spilte to uavgjorte. Seirene kom borte mot Rangers (4–1) og hjemme mot gruppevinner Sevilla (1–0). De tok altså åtte poeng, og var kun ett poeng bak andreplassen til Stuttgart som ville gitt avansement. Tredjeplassen i gruppen gjorde likevel at laget kvalifiserte seg for 16-delsfinalene i Europaligaen, men der tapte de mot Liverpool med 1–4 sammenlagt over to kamper.

Den neste sesongen brakte med seg sølvmedalje i ligaen bak CFR Cluj. Unirea Urziceni ble dermed kvalifisert for spill i Mesterligaen 2010/2011, hvor de startet i tredje kvalifiseringsrunde. Der tapte de 0–1 sammenlagt mot russiske Zenit, og laget skal ut i playoff om plass i Europaligaens gruppespill mot kroatiske Hajduk Split.

Autoritetsdata