Ewart Horsfall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ewart Horsfall
Ewart Douglas Horsfall Circa 1910.jpg
Født24. mai 1892
Liverpool
Død1. februar 1974 (81 år)
Devizes
Utdannet ved Magdalen College, Eton College
Beskjeftigelse Roer
Nasjonalitet Storbritannia, Det forente kongerike Storbritannia og Irland (–1927)
Utmerkelser Military Cross, Distinguished Flying Cross

Ewart Douglas Horsfall (født 24. mai 1892, død 1. februar 1974) var en britisk roer som deltok i de olympiske leker både i 1912 i Stockholm og i 1920 i Antwerpen.

Horsfall ble olympisk mester i roing i OL 1912 i Stockholm. Han vant åtter sammen med Edgar Burgess, Leslie Wormwald, Sidney Swann, James Angus Gillan, Arthur Garton, Alister Kirby, Philip Fleming og Henry Wells (styrmann). Mannskapet på den seirende åtteren representerte Leander Club. I finalen møtte de en annen britisk båt med mannskap fra roklubben New College. Totalt deltok elleve båter fra åtte nasjoner og konkurransen ble avholdt i perioden 17 til 19. juli 1912.

Åtte år senere, i OL 1920 i Antwerpen, vant Horsfall sin andre olympiske medalje. Han var med som roer på den britiske åtteren som kom på andreplass bak USA. Mannskapet på båten var; Ewart Horsfall, Guy Oliver Nickalls, Richard Lucas, Walter James, John Campbell, Sebastian Earl, Ralph Shove, Sidney Swann og Robin Johnstone som var styrmann. Totalt deltok åtte båter fra åtte nasjoner og konkurransen, som ble avviklet 28. og 29. august 1920, ble gjennomført i cupform. To og to båter møttes i kvart- og semifinaler. Storbritannia møtte og beseiret Sveits i kvartfinale og Norge i semifinale. Finalen tapte de til USA.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]