Etterstad kolonihager

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Etterstad kolonihager
Etterstad kolonihager inngang.JPG

Etterstad kolonihager
59°54′29″N 10°47′38″Ø

Etterstad kolonihager er Norges nest eldste kolonihage, etablert 16. juni 1908. Med sine 88 parseller er den Oslos minste kolonihage. Kolonihagen ligger i området mellom Etterstadgata og Biskop Jens Nilssøns gate, tett inntil den tidligere kommunegrensen mellom Oslo og Aker. Før Gjøvikbanen ble lagt i kulvert i 2002, grenset kolonihagen opp til jernbaneskjæringen.

Allerede i 1897 begynte man å jobbe overfor myndighetene for å få en kolonihage med spørsmål til kommunen om å avsette jord til formålet. Det fikk de ivrige herrer med Rich. Karlsen i spissen ikke særlig gehør for. Karlsen, kolonihagens første formann, ga seg ikke, og i 1907 ble nedre Etterstad utpekt som et aktuelt område. I 30-års beretningen beskrives området slik:

«Arealet var ikke stort. Det var 20 mål, og en del av Oslo store bymark. Et oppholdssted for alle slags skrammel, samt tilholdssted for løse og ledige personer. Kortspill og drikkelag hørte til dagens orden.»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


OslostubbDenne Oslorelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.