Et rom med utsikt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Et rom med utsikt (org: A Room with a View) er en britisk romantisk dramafilm fra 1985, regissert av James Ivory etter en roman av E.M. Forster. Filmen hadde svensk premiere 17. april 1987.

Filmen vant tre Oscar: beste filmatisering, beste scenografi og beste kostymedesign. Den var nominert til ytterligere fem Oscar, blant annet for beste film. Den vant fire BAFTA-priser og en Golden Globe.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen utspiller seg i Firenze på begynnelsen av 1900-tallet. Filmen begynner med at Lucy og hennes anstandsdame Charlotte er på ferie i Firenze. De treffer herr Emerson og hans sønn George. Begge mennene er mer frigjorte og liberale enn det Lucy er vant med. Ved en anledning kysser George Lucy, men de blir avbrutt av Charlotte.

Hjemme igjen frir den tradisjonelle og rike Cecil Vyse til Lucy og hun sier ja. Men plutselig dukker far og sønn Emerson opp i byen. De har tenkt å bosette seg der.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.