Errol Kerr

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Errol Kerr
Født12. april 1986 (32 år)
New York
Beskjeftigelse Alpinist, freestylekjører
Nasjonalitet USA

Errol Kerr (født 12. april 1986 i Truckee i California) er en jamaicansk-amerikansk alpinist og freestylekjører innen disiplinen skicross. Han konkurrerte for USA frem til juni 2008, men har etter dette konkurrert for Jamaica.[1] Kerr er sønn av en jamaicansk far og en amerikansk mor. Han lærte å stå på ski i fireårsalderen og begynte å konkurrere aktivt da han var elleve. Som barn kjørte han også BMX og motocross. Kerr har omsider funnet sin nisje i den relativt nye disiplinen skicross.[2] Han er nevø av Doug E. Doug, skuespilleren som spilte en av de jamaicanske bobsleighkjørerne i filmen Kalde rumper.[trenger referanse]

Skikarriere[rediger | rediger kilde]

Kerr deltok i sitt første FIS-renn i alpint i desember 2001. Han har hovedsakelig konkurrert i USA og Canada, men har også deltatt i renn i Europa og Asia. I mars 2003 stod han for første gang øverst på pallen. Fra januar 2008 konkurrerer han også i FIS-renn innen skicross, og fra den sesongen har han kun deltatt sporadisk i alpintrenn.

I Vinter-OL 2010 i Vancouver kom Errol Kerr på niendeplass sammenlagt i skicrosskonkurransen. Dette var første gang skicross stod på det olympiske programmet. Denne plasseringen er den beste noen karibisk utøver har oppnådd i de olympiske vinterleker.[trenger referanse] Kerr slo også alle sine tidligere lagkamerater fra USA.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ FIS-Ski – besøkt 14. mars 2010.
  2. ^ Who is Errol Kerr Arkivert 7. januar 2009 hos Wayback Machine. Windies Sports, 21. oktober 2008