Errol Kerr

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Errol Kerr
Født12. april 1986 (32 år)
Brooklyn
Beskjeftigelse Alpinist, freestylekjører
Nasjonalitet USA

Errol Kerr (født 12. april 1986 i Truckee i California) er en jamaicansk-amerikansk alpinist og freestylekjører innen disiplinen skicross. Han konkurrerte for USA frem til juni 2008, men har etter dette konkurrert for Jamaica.[1] Kerr er sønn av en jamaicansk far og en amerikansk mor. Han lærte å stå på ski i fireårsalderen og begynte å konkurrere aktivt da han var elleve. Som barn kjørte han også BMX og motocross. Kerr har omsider funnet sin nisje i den relativt nye disiplinen skicross.[2] Han er nevø av Doug E. Doug, skuespilleren som spilte en av de jamaicanske bobsleighkjørerne i filmen Kalde rumper.[trenger referanse]

Skikarriere[rediger | rediger kilde]

Kerr deltok i sitt første FIS-renn i alpint i desember 2001. Han har hovedsakelig konkurrert i USA og Canada, men har også deltatt i renn i Europa og Asia. I mars 2003 stod han for første gang øverst på pallen. Fra januar 2008 konkurrerer han også i FIS-renn innen skicross, og fra den sesongen har han kun deltatt sporadisk i alpintrenn.

I Vinter-OL 2010 i Vancouver kom Errol Kerr på niendeplass sammenlagt i skicrosskonkurransen. Dette var første gang skicross stod på det olympiske programmet. Denne plasseringen er den beste noen karibisk utøver har oppnådd i de olympiske vinterleker.[trenger referanse] Kerr slo også alle sine tidligere lagkamerater fra USA.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ FIS-Ski Arkivert 6. oktober 2011 hos Wayback Machine. – besøkt 14. mars 2010.
  2. ^ Who is Errol Kerr Arkivert 7. januar 2009 hos Wayback Machine. Windies Sports, 21. oktober 2008

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]