Hopp til innhold

FIS-renn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

FIS-renn er skirenn organisert av Det internasjonale skiforbundet (FIS) som ikke inngår i noen sammenlagtkonkurranse. FIS-renn arrangeres i alpint, langrenn, freestyle og snøbrett.[1] I skihopping ble FIS-renn erstattet av FIS-cupen i 2005.

I motsetning til sammenlagtkonkurransene (for eksempel verdenscup, europacup, NorAm-cup eller kontinentalcup) blir det i FIS-renn ikke gitt cup-poeng eller laget noen sammenlagtrangering for hele sesongen. Resultatene i FIS-renn gir i stedet såkalte FIS-punkter, som regnes ut etter et komplisert system.[2]

Vinneren av et FIS-renn vil få 0 poeng, og punkter fordeles på utøverne nedover på resultatlista. Hvor få FIS-punkter en utøver har avgjør om utøveren får delta i verdenscup, europacup eller VM. Derfor er de fleste deltakerne i FIS-renn unge utøvere i begynnelsen av sin internasjonale karriere. Ved enkelte anledninger deltar imidlertid også topputøvere i FIS-renn, når det er pause i verdenscupen eller før verdenscupen starter opp om høsten, og i slike tilfeller kan deltakernivået være svært høyt.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata