Englenes by

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Englenes by
orig. City of Angels
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår1998
Prod.landUSA
Lengde110 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBrad Silberling
Foran kamera
MedvirkendeNicolas Cage
Meg Ryan
Andre Braugher
Dennis Franz
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Filmen Englenes by (originaltittel: City of Angels) er en romantisk historie om tro, lykke og tap fra 1998. Filmen er en nyinnspilling av den tyske filmen Himmelen over Berlin fra 1989.

Engelen Seth (Nicolas Cage) må bestemme seg for om han vil forsake sin udødelighet og bli et menneske, i håp om at kvinnen han drømmer om kanskje elsker ham. Kvinnen er Maggie (Meg Ryan), en pragmatisk hjertekirurg som ikke tror på engler – helt til den dagen hun møter Seth.

Handling[rediger | rediger kilde]

I Los Angeles arbeider Seth som en engel som forsøker å våke over menneskeheten, og beskytter mennesker de møter på usynlige måter. Seth viser seg for mennesker som holder på å dø, og deretter veilede disse menneskene til deres neste liv. Til tross for deres mange møter med forskjellige mennesker har englene problemer med å forstå mennesker og deres væremåte, ettersom engler mangler normale menneskelige sanser.

Når han venter på å eskortere en mann som gjennomgår en hjerte-operasjon, til den andre verden, blir Seth imponert over innsatsen til kirurg Maggie Rice, for å redde mannens liv og hennes oppriktige følelser etter at hun ikke klarte å gjøre det. Seth blir snart veldig opptatt av Maggie, og bestemmer seg for å bli synlig for henne. De utvikler et vennskap som snart blir til gjensidig romantisk tiltrekning, selv om Maggie allerede er involvert med en av hennes kollegaer ved sykehuset - Jordan Ferris.

Seth møter Nathaniel Messinger, en av Maggies andre pasienter, som kan ane nærværet til Seth og andre engler. En engel har muligheten til å bli menneske gjennom en prosess de omtaler som "fallende" og Seth vurderer å bruke dette alternativet slik at han kan fortsette å være sammen med Maggie. Umiddelbart etter denne prosessen begynner han å oppleve menneskelige følelser. Som menneske ønsker Seth å møte Maggie igjen, men får vite at hun nylig har reist på ferie til en hytte i fjellet. Seth følger etter henne dit.

Maggie innser at Seth har gitt opp sin status som engel for henne, og de har sex. Men neste morgen reiser Maggie til en butikk. På vei tilbake mot hytta, blir hun alvorlig skadd i en kollisjon mot en bil. Hun dør av skadene, og Seth får besøk av en annen engel kalt Cassiel. Seth spør om han blir straffet fordi han valgte å forlate himmelen og være et vanlig menneske.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Nicolas Cage i rollen som Seth.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]