Colm Feore

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Colm Feore
Colm Feore at the 2013 Canadian Film Centre Annual Gala & Auction.jpg
Født22. august 1958 (60 år)
Boston
Utdannet ved National Theatre School of Canada
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, stemmeskuespiller
Nasjonalitet USA, Canada
Utmerkelser Offiser av Order of Canada
Aktive år
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Colm Feore (født 22. august 1958 i Boston i Massachusetts) er en amerikansk-født kanadisk skuespiller som har opptrådt på teater, film og TV både i Canada og i USA.

Feore og hans familie var bosatt i Irland i hans tidligere år og flyttet senere til Windsor i Ontario, der Feore vokste opp. Etter endt eksamen fra Ridley College i St. Catharines, Ontario, studerte Feorge ved National Theatre School of Canada i Montreal, Quebec og ved University of Windsor i Ontario. I Canada, var Feores mest kjente rolle som statsminister Pierre Trudeau i den kritikerroste TV mini-serien Trudeau, en rolle som han ble tildelt en Gemini Award for beste opptreden av en skuespiller i en hovedrolle.

Feore har også dukket opp i en rekke roller på film og TV utenfor Canada. Feore er kanskje mest kjent i USA for hans biroller i Hollywood-filmer som f.eks. Paycheck, National Security og The Chronicles of Riddick. Feore har også dukket opp på Broadway som karakteren Cassius i en produksjon av Julius Caesar. Han hadde også en rolle i den syvende sesongen av TV-serien 24 med Kiefer Sutherland. Feore og hans andre kone, koreograf Donna Feore, og deres tre barn, Jack, Tom og Anna, er bosatt i Stratford i Ontario. Feore har sønnen Jack fra hans første ekteskap. Feore snakker flytende fransk.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)