Colm Feore

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Colm Feore
Colm Feore at the 2013 Canadian Film Centre Annual Gala & Auction.jpg
Født22. august 1958 (59 år)
Boston
Utdannet ved National Theatre School of Canada
Yrke Teaterskuespiller, filmskuespiller, tv-skuespiller
NasjonalitetUSA, Canada
Utmerkelser Offiser av Order of Canada
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Colm Feore (født 22. august 1958 i Boston, Massachusetts) er en amerikansk-født kanadisk skuespiller som har opptrådt på teater, film og TV både i Canada og i USA.

Feore og hans familie var bosatt i Irland i hans tidligere år og flyttet senere til Windsor i Ontario, der Feore vokste opp. Etter endt eksamen fra Ridley College i St. Catharines, Ontario, studerte Feorge ved National Theatre School of Canada i Montreal, Quebec og ved University of Windsor i Ontario. I Canada, var Feores mest kjente rolle som statsminister Pierre Trudeau i den kritikerroste TV mini-serien Trudeau, en rolle som han ble tildelt en Gemini Award for beste opptreden av en skuespiller i en hovedrolle.

Feore har også dukket opp i en rekke roller på film og TV utenfor Canada. Feore er kanskje mest kjent i USA for hans biroller i Hollywood-filmer som f.eks. Paycheck, National Security og The Chronicles of Riddick. Feore har også dukket opp på Broadway som karakteren Cassius i en produksjon av Julius Caesar. Han hadde også en rolle i den syvende sesongen av TV-serien 24 med Kiefer Sutherland. Feore og hans andre kone, koreograf Donna Feore, og deres tre barn, Jack, Tom og Anna, er bosatt i Stratford i Ontario. Feore har sønnen Jack fra hans første ekteskap. Feore snakker flytende fransk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)