End of the World (sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«The End of the World» er en amerikansk popsang med melodi av Arthur Kent og tekst av Sylvia Dee, som ble gjort kjent av Skeeter Davis. Dee skrev også teksten til «Too Young» med Nat King Cole.

Singlen med Skeeter Davis ble utgitt av RCA Records i desember 1962. Platens produsent var Chet Atkins.

Coverversjoner av sangen har blitt spilt inn på albumer med artister som Eddy Arnold, Carola, the Carpenters, Agnetha Fältskog, Herman's Hermits, Brenda Lee, Loretta Lynn, Johnny Mathis, John Cougar Mellencamp, Patti Page, Nancy Sinatra, Twiggy, Bobby Vinton samt Dottie West.

Jan Høiland med Ejes orkester utgav sangen på singlen Polydor NH 66787 i 1966.[Note 1]

Sonia utgav den på single i 1990.

Norske versjoner[rediger | rediger kilde]

Andreas Diesen og Tore Ryen, Ivar Hovden samt Marit Vollen har skrevet norske tekster. I Diesens og Ryens norske versjon bærer den tittelen «Du sa farvel». I Hovdens norske versjon bærer den tittelen «En dag i april». Vollens norske versjon heter «Vår eneste jord».

Innspillinger[rediger | rediger kilde]

År Sangtittel Albumtittel Artist Tekstforfatter Platetyype Platemerke og katalognummer
1966 «Du sa farvel» The Vanguards Andreas Diesen
Tore Ryen
Single Triola TN 436
1977 «En dag i april»[1] New Jordal Swingers Ivar Hovden Single On Records 6084 508
1993 «Vår eneste jord» Jannicke 4 Jannicke Marit Vollen CD Busk BCD 176

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

Davis' versjon kom på den britiske singelisten 16. mars 1963 og lå der i tretten uker med nummer atten som høyeste plassering.[2]

Singlen med Skeeter Davis nådde sin største suksess i mars 1963, da den kom på en andreplass på den amerikanske Billboard Hot Country Singles-listen, en andreplass på Billboard Hot 100-listen[3] (Davis var countrysanger og platen var en crossovermusikk-suksess) samt en førsteplass på Billboard Middle-Road Singles-listen.

«The End of the World» lå også på en fjerdeplass på Billboard Hot R&B Sides-listen, noe som gjorde Davis til én av de få hvite kvinnelige sangerne som har oppnådd en Top 10-plassering på denne listen.

At Davis oppnådde Top 10-plasseringer på fire lister, har aldri blitt kopiert av andre kvinnelige artister i Billboards historie.

Sonia Evans' versjon kom på den britiske singlelisten 25. august 1990 og lå der i atten uker med nummer syv som høyeste plassering.[4] Platen var utgitt på Chrysalis Records. Den var produsert av Stock Aitken Waterman.

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Se plateetiketten

Referanser[rediger | rediger kilde]