En velkjent melodi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En velkjent melodi
orig. On connaît la chanson
Generell informasjon
Utgivelsesår1997
Prod.landFrankrikes flagg Frankrike
Lengde126 min.
Språkfransk
Bak kamera
RegiAlain Resnais
ProdusentBruno Pésery
ManusforfatterAgnès Jaoui
Jean-Pierre Bacri
MusikkHenri Christiné
Bruno Fontaine
Eksterne lenker

En velkjent melodi,[1] (originaltittel: On connaît la chanson) er en fransk spillefilm fra 1997 regissert av Alain Resnais.

Filmen benytter et uvanlig grep hvor hovedpersoner kan avbryte handlingen og mime til kjente pop-sanger som spilles over lydsporet, istedenfor å synge selv.

Handling[rediger | rediger kilde]

Odile, en forretningsleder, er gift med Claude. Tidligere var Odile i omgangskretsen av den vellykkede forretningsmannen Nicolas, nå gift med barn og tilbake til Paris etter åtte års fravær. Hun er på jakt etter en ny, større leilighet med hjelp fra eiendomsmegler Marc. Hennes yngre søster Camille, har nettopp fullført sin doktorgrad i historie, og arbeider som reise-leder i Paris.

Simon forsøker ofte å reise med Camilles reiser fordi han er tiltrukket av henne, selv om han påstår å reise veldig mye for å forske på sine historiske radio-sendinger. Camille har etter hvert fått romantiske følelser for Marc, og de begynner en affære. Nicolas leter også etter en leilighet, fordi han håper at familien hans skal flytte sammen med ham til Paris.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 14. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]